Lassú a weboldalad? Használd ezeket az ingyenes eszközöket, amelyekkel megmérheted, milyen sebességgel töltődik be az oldalad és milyen a teljesítménye, sőt: megtudhatod azt is, mi az, ami lelassítja – írja a The Next Web.

1. Pingdom Website Speed Test

pingdom-520x597

A Pingdom ingyenes eszköze nem csak nagyszerűen néz ki, de meg is ad minden információt, amit tudnod kell az oldalad teljesítményéről – betöltés ideje, az oldal mérete, egy részletes oldal analízis, és így tovább.

2. Load Impact

loadimpact-520x659

A Load Impact hasznos vizuális elemek segítéségével informál az oldalas sebességéről. Figyelmeztetés: ha nem regisztrálsz egy fiókot az oldalon, a honlapod teljesítményéről publikusan fog posztolni!

3. Google PageSpeed Insights

google-dev-520x568

Ez esetben a Google ad betekintés a weboldalad sebességének adataiba. Ez az ingyenes eszköz elárul mindet a teljesítményi problémákkal kapcsolatban, valamint „jegyet” is kapsz arra, amit ez idáig alkottál.

4. OctaGate SiteTimer

octagate-520x304

Az OctaGate SiteTimer egy idővonalon mutatja meg, hogyan töltődnek le a különböző elemek a tesztelt oldalodon. Azt is megmondja, mennyi idő még, hogy teljesen betöltődjön a weboldalad.

5. GTmetrix

gtmetrix-520x509

A GTMetrix azért szuper, mert az YSlow segítségével is teszteli az oldaladat (ami általában csak böngésző bővítményként vagy parancssori eszközként elérhető). Ezzel az eszközzel még le is töltheted az eredményeidet PDF formátumban, ami szintén hasznos lehet.

Neked melyik a kedvenc eszközöd, ami weboldalak sebességének tesztelésére használható?

Ez volt a top 5, de más eszközöknek is utána járhatsz, például:

  • A Which loads faster? segítségével összehasonlíthatsz két weboldalt és megnézheted, melyik tölt be gyorsabban.
  • A Web Page Analyzer egy egyszerű eszköz, ami sok adatot ad meg az oldaladról, köztük egy összefoglaló táblázatot annak tesztelt elemeiről.
  • A WebPageTest pedig egy alapvető oldalsebesség tesztelő eszköz.

Ha kihagytuk a kedvenc weboldal sebességet mérő eszközödet, írd meg, melyik az!