Ahogyan egyre szofisztikáltabbá válnak a kampányok futtatásához szükséges eszközök, egyre több környezetre érzékeny hirdetés jelenik meg, melyek közül sok a nyárra fókuszál. Nézzük meg, melyek azok a kampányok, amelyek előnyükre fordították a kánikulát! – írja a SimplyZesty.

Budweiser: minél melegebb van, annál kevesebbet fizetsz

2011 nyarán futott Írországban az a Budweiser kampány, amely a sörivókat kedvezménnyel vagy ingyen sörrel díjazta attól függően, mennyire volt forróság az adott napon [a helyi viszonyokhoz képest]. Ha a hőmérséklet elérte a 16-17 fokot, 1 euróval, ha a 18-19 fokot, akkor 2 euróval olcsóbban vehetted meg a korsó sörödet. Ha pedig 20 fok felé emelkedett, kaptál egy ingyen korsóval. Egyébként nagyjából 5 euróba kerül egy korsó és az ajánlat eléréséhez egy speciális alkalmazást használtak.

Stella Artois Cidre

A Stella Artois Cidre Londonban állította fel valós idejű digitális hirdetéseit, amelyeket az időjárás aktivált. Ha az országos átlaghőmérsékletnél 2 fokkal többet mutatott a hőmérő, a reklámok megjelentek. Ha alacsonyabb volt vagy esett, eltűntek. A Stella Artois Cidre a Posterscope és Liveposter cégekkel működött együtt a kampány során.

stella

Costa Coffee

Az előzőhöz hasonló kampányt talált ki a Costa Coffee az Ice Cold Costa termékei hirdetésére. A londoni metró ingázói láthatták a hirdetéseket, amikor a hőmérséklet 22 fok felé kúszott. 14 délutánon keresztül működtek a reklámok június és július folyamán.

CostaCoffeeIceCoffee

ASDA

Ezen a listán ez az egyetlen kampány, amelynek nincs fizikális értelemben hirdetése. Az ASDA egy online webáruházat indított el a „Wear your summer” (Viseld a nyaradat!) szlogennel, az aktuális időjáráshoz illő ruházattal. Ha a hőmérséklet magas, nyári ruhák láthatóak, míg kabátok, pulcsik és esernyők jelennek meg, ha lefelé indul meg a hőmérő higanyszála.

30″ Asda George – Wear Your Summer from Johnny Rayner on Vimeo.

Limon & Nada

Tavaly nyáron a Coca-Cola limonádé itala, a Limon & Nada különleges ital automatákat állított fel, amelyek hőérzékelőkkel voltak ellátva. Aqua- és szórakoztató parkokban helyezték el ezeket, és minél melegebb volt az idő, annál olcsóbbak lettek az italok az automatában. Ha a hőmérséklet elérte a 30 fokot, féláron lehetett megvenni az innivalókat.

Limon-Nada