A Vine, a Twitter „videó Instagramja”, egy applikáció, amellyel a felhasználók rövid, 6 másodperces videókat és stop-frame animációkat készíthetnek, ezzel együtt pedig a kreativitás egyik új szekerét indították útnak. Itt van most 5 különleges Vine alkotás a JeffBullas.com gyűjteményéből.

1. Khoa

A 23 éves Khoa Phan stop-motion animációkat szokott készíteni, ilyen az alábbi táncoló „papírember” is. Khoa időnként megoszt oktató jellegű videókat is, amelyekből más felhasználók megtanulhatják, hogyan fejlesszék saját animációikat, ezenkívül igyekszik újrahasznosítani a papírt a produkcióihoz. Az alkotásaiban ráadásul mindig „szép napot” kíván a követőinek.

2. Will Sasso

Will Sasso egy komikus, aki megérti a Vine-ban rejlő vígjátéki potenciált. Népszerű volt a citromos mini sorozata is, amelyet érdemesebb megnézni, mint olvasni róla, de emellett elismerést kapott Arnold Sshwarzeneggeres „Driving skits” sorozatáért is. Mindkét összeállítást több milliószor nézték meg a YouTube-on. Az alábbit, amelyben több videójából is láthatóak részletek, több mint  2 milliószor tekintették meg.

3. Matt Swinsky

Matt arra használta a Vine-t, hogy saját horror alműfaját kifejlessze az ijesztő „Leatherface” nevű Lazer karekterre építve. Matt videói gyakran baljósak, jól megtervezett audió hatással, amely kiegészíti a felvételeket, legyen szó egy Metallica dalról vagy egy elhagyott parkoló kísérteties zajairól. Nyert a Tribecca Film Festival #6SecFilm Vine Competition „műfaj” (genre) kategóriájában a „#LazerAndDonaldCloseShave” című alkotásával.

4. Animate and Create

Ahogyan azt a nevéből is ki lehet találni, az Animate and Create egy animációs stúdió, amely stop motion videókra specializálódott, így tökéletes eszköz számukra a Vine. Mostanában nem jelentkeztek új tartalommal, valószínűleg azért, mert sokáig tart ilyen mesterműveket létrehozni, de ettől még érdemes követni őket egy kis inspiráció gyanánt.

5. Jeremy Cabalona

Jeremy a Mashable-nél dolgozik, a népszerű web és tech híreket szállító weboldalnál. A művei igen szórakoztatóak és garantáltan mosolyt csalnak az arcodra. Ráadásul szoros kapcsolatot ápol az internet egyik szupersztárjával, Grumpy Cattel, aki alkalmanként benéz a Mashable irodájába és feltűnik a Vine videókban is.

Ahogyan bármely kreatív platform, a Vine is csak annyira erőteljes, amennyire az emberek, akik a használata mellett döntenek. Bár még várat magára, hogy mainstream legyen és a videók igazi Instagramja váljon belőle, a Vine igen ígéretes és néhányan már vezető szerepre tettek szert a felületen.

Tanuljatok ti is a legsikeresebb Vine felhasználóktól és igyekezzetek hamar felépíteni saját hírneveteket a videó alapú közösségi hálóban!