Felhalmoztál rengeteg rajongót és lájkot Facebookon? A legtöbb cégnek ez a célja. Gratulálunk. És most azon töröd a fejedet, hogy ezek a rajongók miért nem hajtanak profitot az üzletednek? Megvolt a megfelelő stratégiád a megszerzésükre, de a gond az, hogy nem tudod, mit kezdj velük – írja a Business2Community.

Itt van 5 ok, amiért nem vásárolnak:

1.  Nem adsz el nekik.

Ne gondold, hogy ezek a rajongók varázslatos módon megjelennek majd a weboldaladon és vásárolnak valamit. Oszd meg velük a termékeidre mutató linkeket, lepd meg különleges ajánlatokkal a Facebook rajongóidat! A marketing nem ott ér véget, hogy megnyerted őket magadnak.

2. Csak eladsz nekik.

Ez bármely csoportot megsemmisít. A közösségi média remek eszköz a fogyasztókkal való kommunikálásra, de ha ez egyirányú, azaz mindössze annyit csinálsz, hogy értékesítesz, és különböző tevékenységekre hívod fel őket, dühös rajongókba fogsz botlani.

like-button

3. Nem vagy részese a közösségnek.

Az előző leckéhez hasonlóan, ha nem vagy elég aktív a közösségben, kisebb a valószínűsége, hogy bevonzod a vásárlókat. Néhányan kérdéseket tesznek fel, amire válaszokat várnak. Ha nem reagálsz vagy nem szólsz hozzá, úgy tűnhet, a márkád nincs jelen. Ez pedig nem éppen az, amit kezdeni akarsz az üzleteddel.

4. Csak rajongókat akarsz, mindegy milyet.

Sokszor a rajongók szerzését megcélzó stratégia csak arra jó, hogy tényleg megnyerd őket, de azt nem garantálja, hogy ők a megfelelőek is. Talán lájkolták az oldaladat, mert felajánlottál vagy el akartál adni nekik valamit. Egészen egyszerű dolog összeszedni ilyen rajongókat, de ez nem jelenti azt, hogy valaha is tervezték, hogy vásároljanak tőled.

fake

5. Valójában nem a rajongóid.

Az előző okhoz hasonlóan, néhány rajongója az oldaladnak valójában nem is kedvel. Talán jóval ezelőtt lájkolták az oldalat, de az üzeneteidet eltávolították vagy kiszűrték a hírfolyamukból. Másképp szólva, a neved ott van a listájukon, de soha nem fognak felőled hallani. Ennyit érnek a lájkok: csak egy számot.

Ha vannak további tippjeitek, akkor osszátok meg a kommentekben!