A Social Media Today összegyűjtött öt hasznos ötlete arra, milyen kampányokkal tehetünk interaktívabbá és izgalmasabbá egy-egy Instagram-fiókot, megmozgatva rajongóinkat, új követőkre és friss kontentre szert téve.

Rendezvény!

Ha egy rendezvényt összekötünk egy rendezvénnyel, mind a rendezvény, mind pedig az Instagram-fiók jól jár. Egy-egy népszerű hashtag már jó kezdet lehet, de ha a rendezvényen vonjuk be a megjelenteket egy-egy Instagram-központú tevékenységbe, akkor értékes tartalmat gyártunk, interaktív kommunikációval.

Így tett például a Canada Goose ruhamárka is a 2015-ös Sundance Film Fesztiválon, ahol a megjelentek a márka kabátjában pózolhattak egy nagy hógömbben, megadott hashtaget felhasználva képeiken.

Instagram Contest - Canada Goose

Időjárás!

Ha valakivel nem tudjuk adott pillanatban megbeszélni életünket és gyakorlatilag semmilyen közös téma nem jut eszünkbe, akkor miről beszélünk? Az időjárásról! Egy időjárással kapcsolatos hashtaggel ezt könnyen kihasználhatjuk, főleg ha éppen hideg- és melegrekordok dőlnek meg, vagy az egész ország lebénul az esőtől vagy hótól.

A Helly Hanson ruhamárka arra szólította fel rajongóit hogy képeiken mutassák be, hogy nem kell félni az esőtől, a képek mellé pedig használják a #weloverain hashtaget. A résztvevők között norvégiai utat sorsoltak ki. Itt mindenképpen megéri figyelni arra, hogy a kihasznált időjárási jelenség ne járjon együtt tragédiákkal és negatív hangulatú hírekkel.

Instagram Contest - Helly Hanson

Keresd a márka új arcát!

Ha a felhasználók rajonganak termékeidért, miért ne legyenek ők az új képviselője a cégnek – mindezt pedig megadott hashtaggel ellátott képpel meg is üzenhetik, ami bemutatja, hogyan használja a feltöltő a cég termékeit és miként azonosul a márka értékeivel, világával és feelingjével.

A Salming sportmárka versenyében arra kérte vásárlóit, hogy azok posztoljanak egy képet Instagramra #salmingambassador hashtaggel, melyen nem csak egy képen mutatják be, miért lennének tökéletes arcai a cégnek, de három szóban is megfogalmazzák azt, egyfajta szlogent is létrehozva.

Instagram Contest - Salming

Küldd el a terveid!

De nem kell, hogy csak fotókról szóljon egy fotómegosztó app aktivációja – szólhat tervekről, illusztrációkról és dizájnról is.

A Midzai Creative kreatívügynökség például olyan versenyt hirdetett, melyben a felhasználók ezer dollárnyi értékű ajándékot és készpénzt nyerhettek #mindzaicontest hashtaggel feltöltött dizájntervükkel. Az eredmény pedig egy galéria lett a Mindazi márka rajongóinak alkotásaival.

Instagram Contest - Midzai Creative

Tölts fel egy fotót valakivel!

Ha fotót töltünk fel, nem csak mi kell, hogy szerepeljünk rajta. Ez pedig különösen hatásos lehet akkor, ha szülőket, testvéreket, párkapcsolatokat, barátokat, állatokat vagy kollégákat ünneplünk.

A Valpak kupon például anyák napját használta ki, hogy megmozgassa felhasználóit, akiknek a #mommomentssweeps hashtaget használva kellett feltölteniük képet anyukájukkal, ezzel pedig esélyesek lettek az öt darab 100 dolláros kupon valamelyikére. A versenyre 700 kép érkezett, mindegyik cukiságbombákkal összekötve a brand nevét.

Instagram Contest - Valpak

Fotó: Social Media Today