Talán odakint nem érződik, de a tavasz már elvileg megérkezett, így ideje felkészülni a nagy találkozásra. Bár furcsának tűnhet, ennek legjobb módja a négy fal között maradni és átfutni az életmód vlogokat. Azt kérded, mi az a vlog? A vlog a videó+blog képletből áll elő. – írja a Mashable.

„A vloggerek egyre kreatívabbak és kreatívabbak lesznek” – mondja Rachel Talbott, aki a Big Frame nevű tehetségkutató ügynökséggel dolgozik együtt, amely a YouTube néhány felfedezettje mögött is áll: „Elmozdulnak az oktatóvideóktól az életmód felé… Nem csak azt látod, milyen sminket szeretnek, hanem részesévé válsz mindennapi életmód választásaiknak, legyen szó az otthonról, a gardróbról vagy az egészségről.”

Ez a trend annyira népszerűvé vált, hogy néhány vlogger saját életét igazi valóságshow-vá alakította át és forgatnak a hálószobájukban vagy az irodájukban, amikor csak kedvük tartja.

spring-is-here

Természetesen, pénz is van a dologban: gyakran látni, hogy a vloggerek egy-egy terméket reklámoznak a videójukban, például egy bevásárlás alkalmával. Lisa Filapelli, a Big Frame egyik tehetségmenedzsere szerint ezek a húzások csak egy másik módot jelentenek személyes stílusuk kifejezésére. Míg Talbott szerint „ez inkább a megosztásról szól, mint bármi másról”, Filapelli alkalmanként jóváhagyja egy termék megjelenését, vagy a szépségtermék bemutatókat a barátokkal, a követők számának növelése érdekében.

A videók megoszthatók és nagyon addiktívak, észre sem vesszük és már rájuk is ment a délutánunk.

A tavaszi készülődés jegyében most itt van 5 vlog, amely egyaránt szórakoztató és hasznos. Próbáljátok ki a videókat és mondjátok el, mi a véleményetek!

Michelle Phan: March into Spring

Michelle a Youtube smink szenzációja: miután a Lancome felfedezte az oktatóvideóit, a cég videó sminkművészévé avanzsált és még mindig ezzel foglalkozik – megmutatja a nőknek, hogy varázsolhatják át magukat 20 perc, vagy akár annál kevesebb idő alatt. Legutóbbi alkotásában megmutatja, hogyan idén tavasszal hogyan készítsünk smaragzöld karimájú szemet és pink ajkakat.

Judy Ross: Display Your Art

Judy Ross oktatóvideói rövidek és neki azt is elhisszük, hogy a lakberendezés tényleg egyszerűen kivitelezhető. Az Apartment Therapy kérte fel, hogy készítsen egyperces videókat, ezek közül a legutóbbit mutatjuk meg nektek. Ebben a New Yorkban élő dizájner és művész azt árulja el, hogyan lehet feldobni a falakat személyes művészetünkkel.

Leaf: Blood Orange Lemonade Recipe

Leaf a divattól kezdve az étel művészetén át a fitnesz témájáig gyakorlatilag mindennel foglalkozik. Most egy 42 másodperces videót láthattok tőle, amelyben a vérnarancs limonádé receptjét osztja meg, aminek elkészítése mindössze 30 másodperc.

Nikki Phillippi: Spring Into a Good Mood

Nikki Phillippi Twitteren 54,322, YouTube-on pedig 291,629 követővel rendelkezik. Vloggerként a már említett Big Frame ügyfele és hihetetlen ütemben posztolja videóit. Az alábbiban azt árulja el, hogyan készüljünk fel a tavaszra.

Carefree Cooking: Pineapple Muffins

Az ananászos muffinok receptje nem csak itthon, de külföldön sem megszokott olvasmány. Az alábbi videó pedig esztétikailag sem a legjobb élmény, viszont egyértelmű az üzenete: a világ jobbá válik, ha több ananászos muffin készül majd.

Nektek melyek a kedvenc vlogjaitok?