Bár a Facebooknak és social mediának leginkább a nagy frissítéseire és fejlesztéseire figyelünk fel, a social media-platformok folyamatosan fejlődnek kisebb lépésekkel is. Ezekből szemezgettünk.

1. Felnőtt tartalmak elrejtése

A felnőtt tartalmak elrejtése mindig nagy probléma a social media-platformon, főleg most, hogy egyre nagyobb teret hódítanak az élő videók is. Bár a Facebooknak külön csapata van arra, hogy kivédje a felnőtt, kifogásolható tartalmakat, a social-media óriás így is rengeteg panaszt kap miattuk. A Facebook most új eszközzel lép fel a kifogásolható kontent ellen – a néhány felhasználónál már tesztüzemben működő Mature Content funkcióval beállíthatjuk, hogy a kérdéses tartalom normálisan megjelenjen hírfolyamunkban, vagy legyen egy figyelmeztető kép a helyén, esetleg teljes filterrel legyen letakarva.

Facebook - Mature Content

2. Live Stream és felajánlások

A live stream fejlesztésének következő lépése az adakozási funkció bevezetése, melyen belül az élő közvetítések alatt mind a felajánlások, mind pedig a felajnálással élők megjelennek. A funkció bevezetésével beállíthatjuk, hogy videóinkra adományok érkezzenek. Nem csak a jótékonysági szempontból lehet érdekes az új funkció – a videó közben perselyt is kihelyezhetünk, ha csupán szeretnénk egy kis pénzt gyűjteni bemutatott tehetségünkért.

Facebook Live Stream - Donation

3. Keresztposztolás

A Crossposting tool segítségével a Facebook adminok hamarosan egy videót több oldalon is párhuzamosan oszthatnak meg. A Business Managerben a funkció már április óta elérhető volt, ám mostantól a Facebook Page opciói között is szerepel. A Facebook szerint a funkció azért lehet hasznos, mivel manapság egyre több márka szeretne egyszerre posztolni a cég nemzetközi oldalára és más külön oldalaira.

Facebook - Crossposting

4. 360 fokos videók stabilizációja

Bár még csak tesztelés folyamatában van, hamarosan a Facebook bevezeti új algoritmusát a 360 fokos videókhoz, mely nagyban fog javítani a tárgyalt tartalmak minőségén.

5. Előre elkészített videók és grafikák használata Periscope közben

A Twitter is tett lépést a fejlődés felé, bár a Periscope hivatalosan még nem jelentette be a fejlesztéseket, néhány felhasználó az élő közvetítés közben már be tudott mutatni korábban felvett videóka és kreált grafikákat. A Periscope fejlesztése a közösségi média-óriás számára fontos a Facebook Live előretörése miatt, ám a Twitter kicsit megkésve érkezett a buliba, hiszen a funkció a Facebook Live-on már egy ideje elérhető.

Forrás: Social Media Todayu