A social media él, lélegzik és változik – általában előnyére. Nézzünk néhány új frissítést a legfontosabb appokat illetően.

Kiemelhető Twitter-posztok

A legújabb Twitter-frissítésnek az üzleti profilok örülhetnek – mostantól kijelölhetjük különböző posztjainkat, amik összesítve egy külön, Featured nevű fülön jelennek meg. A tesztelés alatt álló új funkció hatékonysága kérdéses – a legtöbb felhasználó ugyanis minden bizonnyal minden esetben inkább a legfrissebb információk után érdeklődik, ám ha ha valaki mégis konkrét kérdéssel keresi fel a Twitter-fiókot, a legfontosabb bejegyzéseket – melyekben a válasz is lehet – most összesítve is meg tudja nézni.

Twitter featured

Mikor vagyunk kommunikatívak Twitteren?

A Twitter ezen felül most már jelzi azt is, hogy egy-egy fiók mennyire kommunikatív, ha kérdéssel fordulnak hozzá. A Facebook már régóta jelzi ezt, de a Twitter kicsit más irányból közelíti meg a dolgot és inkább azt mutatja meg a profilleírásnál, hogy mikor éri meg leginkább kérdésünkkel felkeresni a fiókot.

Twitter responsive

Sportközvetítés a Twitteren

A héten a Twitter már élőben közvetíti a Wimbledon meccseit, melyeket a megadott hashtaggel – jelen esetben ez a #wimbledon – élőben lehet tweetelni is, bár az kérdés, hogy egy idő után mennyire lesz spamekkel elborítva a felület és hogy erre a Twitter felkészült-e. A Twitter már áprilisban bejelentette, hogy exkluzív szerződést kötött az NFL-el, hogy élőben közvetíthesse a csütörtöki meccseket a következő szezonban. Úgy néz ki a sport és a Twitter jó barátságot készülnek kötni.

Twitter live sport

Letölthető Facebook-videók

Indiában július 11-től – egyelőre csak próbaidőszak keretein belül – letölthetővé válnak a Facebook-videók, hogy azok később is megtekinthetőek legyenek. Az opció a like és a komment opciók mellett fog megjelenni, a cél pedig az, hogy az emberek akkor is nézhessenek videókat, ha éppen nincsenek wi-fire kapcsolódva. A funkcióval a későbbi megnézésre szánt videókat még wi-fi kapcsolat alatt letölthetjük, majd kényelmesen, felesleges adatfogyasztás nélkül nézhetjük meg. Az új opcióval olyan rétegeket akarnak megfogni, akiknek rosszabb az internet hozzáférése a világátlagnál – ilyen például Indiai egésze, holott az 1,06 milliárdos piac túl csábító a Facebooknak ahhoz, hogy lemondjon róla.

Profilváltás Facebook Messengerben

Androidon már február óta lehet könnyedén fiókot váltani Messengeren belül, a funkció pedig mostantól iOS-en is elérhetővé válik. Az újítás leginkább az üzleti profilokat is kezelő felhasználók számára lesz hasznos.

Messenger account switching

Instagram komment-moderáció

Ha vállalkozás oldalát vezetjük Instagramon, mostantól könnyebben úszhatjuk meg a zavaró kommenteket. Az Instagram opció között hamarosan megjelenik a Moderate Comments opció, mely kiszűri és elrejti azokat a hozzászólásokat, melyek a leggyakrabban előforduló, sértő és zavaró szavakat és kifejezéseket tartalmazza.

Instagram comment moderation

Forrás: Social Media Today