Ugye hallottál már arról, hogy a Facebook új algoritmusa az interaktív tartalmakat részesíti előnybe? 🙂 (Ha nem, akkor valószínűleg még nem interneteztél idén vagy barlangban laksz)

„Az interaktív tartalmak előállítása ugyanis a lehető legjobb módja annak, hogy a felhasználók elköteleződjenek a márkád irányába. Bevonja a közönséget a folyamatokba, növeli a kattintások számát és élményt biztosít a felhasználók számára.” – érvelnek a közösségi média szakemberek, nagyon helyesen.

Példák interaktív tartalmakra

Mai bejegyzésünkben 6 nagyszerű interaktív tartalmat szeretnénk bemutatni neked, rávilágítva ezzel arra az apró tényre, hogy nem mindig a legköltségesebb és legnagyobb horderejű megoldás a legcélravezetőbb.

 

1. Kvízek / kérdőívek: Az interaktív tartalmak egyik legolcsóbb és leghatékonyabb módja, amelyet sajnos csak igen kevesen használnak hazánkban. Sikerük titka abban rejlik, hogy hagyják „szóhoz jutni” a usert. Felhasználási területüknek csak a képzeleted szabhat határt.

2. Nyereményjáték: Annak ellenére, hogy már nem buzdíthatjuk a felhasználókat tartalmaink megosztására, a nyereményjátékok még mindig hatásos eszköznek bizonyulhatnak.

 

Nyereményjátékot szerveznél? Ne fáradj a lájkok és a kommentek böngészésével, sorsolj egy gombnyomással a Facebook Nyertes alkalmazással.

 

3. Szavazás reakciógombokkal: Látványos képi megjelenést eredményezhet, ha reakciógombokkal bírjuk szavazásra a követőinket a Facebook oldalunkon. A módszer segítségével szintén kifejezhetik a felhasználók a véleményüket egy ízzel, színnel, stb. kapcsolatban.

4. Interaktív infografika: A nagy paplanszerű infografikák helyett készíthetünk animált videó posztot is, amely infografikaként funkcionálva vezeti végig a felhasználókat egy témán.

5. Értékelések: Az emberek imádják megmondani a tutit, ezért szeretnek dolgokat értékelni. Ezt a pszichológiai tényezőt duplán is az előnyünkre fordíthatjuk: egyrészt interaktivitásra bírhatjuk vele a felhasználókat, másrészt hitelességet is szerezhetünk magunknak.

6. Kalkulátorok: A személyre szabott, számszerű információk nagyon hatásosak tudnak lenni, legyen szó egy posztról vagy akár egy komplett kampányról. Ha van rá erőforrásunk, ezzel a lehetőséggel mindenképpen érdemes élnünk.

Forrás: Be Social, Social Media Today