Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Instagram is elérhetővé tette a szavazást a Stories-ban, ami egy új és szórakoztató formája az interakciónak ezen a felületen.  A szavazás matrica használata rendkívül egyszerű, ezért most mutatunk néhány ötletet, hogyan alkalmazhatjuk játékosan és kreatívan üzleti célokra is.

 

  1. Visszajelzéseket szerezhetünk

A szavazás egy rendkívül interaktív funkció, amivel több felhasználót is bevonhatunk a kommunikációba. Tegyünk fel egy egyszerű igen vagy nem kérdést a márkánkkal kapcsolatban, amire ezáltal értékes feedback-et kaphatunk. Például ha egy éttermet akarunk hirdetni, akkor megkérdezhetjük a követőinket, hogy ma pizzára vagy tésztára vágynak-e?

 

  1. Ismerjük meg a követőinket

Bár ez csak egy egyszerű feleletválasztós alkalmazás, de ezáltal akár még információkat is szerezhetünk a potenciális célcsoportjainkról. Minél több kérdést teszünk fel, annál nagyobb rálátást kapunk a követőink véleményéről, életstílusáról és gondolkodásáról.

 

  1. Vonjuk be a követőinket a vállalati döntésekbe

Egyre több felmérés igazolja, hogy ha kíváncsiak vagyunk a fogyasztóink véleményére a döntéseink meghozásában, akkor növelhetjük a bizalmukat a márka iránt. Hogy mit is jelent ez? Ha például új csokit akarunk piacra dobni, akkor kérdezzük meg a követőinket a szavazáson keresztül, hogy ők milyen ízben szeretnék a polcokon látni a legújabb termékünket.

 

  1. Kvízek

Ki ne szeretné a kvízeket? Merjünk kreatívak lenni, és hozzunk létre ilyen jellegű játékokat a felhasználók számára.

 

  1. Adjunk hozzá egy interaktív elemet

Ez a megoldás tökéletes lehet egy hashtag kampányhoz, így például kombinálhatjuk a szavazás matricákat a hashtag matricákkal. Ezzel is növelhetjük a márkánk ismertségét a felületen.

 

  1. Kombináljuk a „Swipe up” linkekkel

Ha több mint 10 000 követőnk van, akkor hozzáférhetünk a „See more” opcióhoz az Instagram Stories-ban. Ehhez akár hozzáadhatunk egy szavazást is a rendelkezésre álló információk alapján attól függően, hogy hova akarjuk irányítani a követőinket.

A Facebook Stories és Instagram Stories összehangolásáról itt adtunk hírt:

Ezentúl megoszthatjuk az Instagram Stories-posztokat Facebookon keresztül is

Az Instagram új szavazási lehetőségéről itt írtunk korábban:

Az Instagram egy az egyben lemásolta a Polly poll-t

Forrás: Social Media Today