Egy Facebook hirdetési kampány sikeressége nem csak a targetáláson múlik, hanem a hatásos kreatívokon is. A legnagyobb közösségi platform most újabb hasznos tippeket közölt, hogyan is hozhatjuk ki a legtöbbet a hirdetéseink vizuáljából. Mutatjuk!

  1. Határozd meg a célközönséged

Mielőtt megterveznéd a vizuálodat, az az első lépés, hogy pontosan meghatározd, kiket is akarsz megszólítani a hirdetéseddel. Mivel és hogyan akarod elérni őket? Jelöld ki a konkrét céljaidat, és támaszkodj erre.

  1. Vedd figyelembe a célközönség igényeit

A tervezés és a kivitelezés során mindig tartsd szem előtt, hogy az adott design a célközönséged ízlését és igényeit is kielégítse. Hozz létre olyan képeket, amik valóban megragadhatják a figyelmüket, és érdekes lehetnek számukra.

  1. Mutasd meg miért hasznos számukra

A felmérések alapján a felhasználók szeretnek embereket látni a hirdetésekben. Ahelyett tehát, hogy egy konkrét termékre fókuszálnánk, mutassuk meg nekik, hogy számukra miért lehet érdekes vagy hasznos ez a hirdetés.

  1. Légy következetes

Tedd a lehető legegyszerűbbé a formát, hogy a célközönséged könnyedén megértse, mit akarunk üzenni számukra. Próbálj meg letisztult, egyszerű de azért figyelemfelkeltő maradni.

  1. Inspirálj

Használj hatásos és erős call to action eszközöket. Próbáld meg azonnali akcióra ösztönözni a célközönségedet, és ragadd meg a figyelmüket.

  1. Kerüld a szövegeket

A tapasztalat azt mutatja, hogy a hosszabb szövegek nem annyira eredményesek, ezért csökkenthetik a hirdetésünk sikerét. Próbáld meg visszaszorítani a szövegek tartalmát.

A Dropbox kreatív kampányáról itt számoltunk be:

A Dropbox felszabadítja a kreatív energiádat

Jó tanácsok bloggerek számára:

Blogger vagy? Így ne untasd az olvasóidat!

Forrás: Social Media Today