A Facebook videó hirdetések célja, hogy a nagy büdzsével rendelkező márkák új módszer segítségével mozoghassanak a közösségi hálóban. Sajnos erre várniuk kell még egy kicsit, hiszen a Facebook visszavonta a funkció tervezett októberi indulását. Ettől függetlenül sok videómarketing eszköz létezik, amelyek segíthetnek az üzleteknek a Facebook rajongók figyelmének megragadásában és, hogy még sikeresebbé tegyék a platformon videókampányaikat. A Business2Community ehhez gyűjtött össze hét tippet:

1. Tűzd ki a videóidat!

A Facebook megengedi, hogy kitűzd a videódat az üzleti oldalad tetejére és így ne nyomja le azt az újabb posztolt tartalom. Így győződhetsz meg róla, hogy ez lesz az első bejegyzés, amit meglátnak a látogatók.

Facebook-video

2. Targetáld a videó tartalmat!

A Facebook az egyik legjobb lehetőség az üzleted számára, ha közvetlenül akarsz beszélni azokkal, akik ismerik és kedvelik a termékeidet vagy szolgáltatásaidat. Készíts olyan videótartalmat, amely illeszkedik a rajongói bázisodhoz és adj nekik valamit, amit várhatnak, amire reagálhatnak, ahelyett, hogy olyan videóval jelentkezel, ami egy általános közönséget szólít meg.

3. Facebook Power Editor

Ez egy kevéssé promotált eszköz, amellyel videóhirdetéseket hozhatsz létre és posztolhatsz a Facebook hírfolyamában, valamint a felhasználók oldalainak jobbra eső sávjában. Gépeld be, hogy „Power Editor” a Facebook keresőbe, hogy megtaláld vagy kövesd ezt a linket a Facebook saját erről szóló útmutatójához.

4. Fókuszálj a szórakoztatásra!

A Facebook nem a mélyenszántó döntéshozatalok helyszíne, úgyhogy fókuszálj az informatív, de egyben szórakoztató tartalmakra! Ezeket fogadják a legjobban.

5. A több videó jobb.

A Facebook közönséged inkább hajlik videó tartalom megtekintésére, mint szövegolvasásra. Fontos, hogy magas minőségű tartalmat posztolj, de ne engedd, hogy csakis ezen legyen a fókuszpont vagy, hogy túl sok időt szentelj egy videónak, miközben helyet adhatnál új tartalomnak is.

6. Kommunikálj egy üzenetet!

Kerüld el azt a szituációt, amikor azzal zaklatod a Facebook rajongóidat, hogy osszák meg a tartalmaidat vagy kövessék a márkádat, mert ez nagyon gyorsan idegesítővé válik. Helyette figyelj egy másik üzenetre, amelyet közvetíthetsz a közönséged felé. Például, nézesd meg velük a cég blogját a további részletekért vagy egy esemény, egy promóció miatt, tegyél fel nekik egy kérdést a videó végén, hogy interakcióra késztesd a rajongóidat rögtön, a poszton belül!

7. Légy következetes!

Ha az a célod, hogy folyamatosan új videótartalmakkal jelentkezz, de nem vagy benne biztos, mi a túl sok vagy a túl kevés, próbáld ki, hogy minden héten posztolsz egyet, majd megkérdezed a Facebook rajongóidat, hogy akarnak-e több ilyet látni vagy esetleg kevesebb eredeti tartalomra vágynak a márkádtól. Ez egy jó mód annak meghatározására, hogy a videótartalmak milyen összhangja a legmegfelelőbb a közönséged számára.

A Facebook videóhirdetések bizonyosan sokat számítanak majd abban, miként használják a márkák a Facebookot és miként érik el, hogy elköteleződjenek irányukban a felhasználók. Ezeknek magas minőségűnek, rövidnek, következetesnek kell lenniük. Ha az üzleted éppen azon gondolkodik, hogyan tehetne szert előnyre a videó formátumú reklámokból, nézd meg a legsikeresebb Vine és Instagram videókat és használd azokat példaként ahhoz, hogyan lehet rövid és tömör üzeneteket közvetíteni. A videótartalmad céljának annak kell lennie, hogy a nézőket eljuttasd a Facebook üzleti oldaladra, ahol kedvükre böngészhetnek.

Vannak már sikertörténeteitek a Facebookon történő videós kampányok futtatásában? Szívesen hallanánk róluk!