Az első negyedévben 7,3 millió olyan fiókot törölt a TikTok, amelyről azt gyanították, hogy kiskorúakhoz tartozik, ugyanakkor azt is mondták, hogy a felhasználóik mindössze egy százaléka kerül ki azok közül, akik a felhasználási feltételeknek megfelelően még nem is regisztrálhatnának az oldalra, vagyis a 13 éven aluliak. 

Ez az első olyan alkalom, amikor a fiatalok által igen kedvelt közösségi oldal ennyire részletes adatokat oszt meg arról, hogy mit jelentenek a számok tükrében azok az intézkedések, amiket a felhasználók biztonsága érdekében hoztak. A jelentésből egyébként az is kiderült, hogy az első negyedévben: 

  • 61,951,327 videót távolítottak el, ami az oldalra feltöltött videóknak kevesebb mint egy százaléka. 
  • 82 százalékát még az előtt leszedték, hogy bárki látta volna, 91 százalékát az előtt, hogy valaki jelentette volna és 93 százalékát a posztolás után kevesebb mint 24 órán belül. 
  • 1,921,900 reklámot dobtak vissza, mert azok megsértették a felhasználási szabályzatot. 
  • Összesen 11,149,514 fiókot töröltek, mert azok megszegték valamilyen módon a felhasználási szabályzatot. 

Ennek ellenére az oldal továbbra is sok kritikát kap, hogy nem fordít elég figyelmet a gyerekek védelmére. Tavaly a New York Times cikke szerint a felhasználók harmada 14 éves vagy annál fiatalabb, és több újság is cikkezett arról, mennyire egyszerű a gyerekeknek kijátszania regisztrációt. 

Forrás: BBC