Az év utolsó éjszakáján számos panasz érkezett arról, hogy sokaknál nem működik a WhatsApp. Amint most kiderült ennek az volt az oka, hogy mintegy 75 milliárd üzenetet váltottak a platformon egyetlen éjszaka leforgása alatt.

A Szilveszter éjszaka a Facebook Live számaiban is megdöntött rekordot, hiszen még soha ennyi felhasználó nem jelentkezett be élőben a közösségi oldalon. Úgy tűnik 2018 a rekordok időszaka, hiszen a WhatsApp is megdöntött minden korábbi csúcsot. A platform felhasználói mintegy 75 milliárd üzenetet váltottak ebben az időszakban, ami igazi csúcsnak számít főleg azért, mert számos országban többek között Indiában sem működött az app néhány óráig. Összehasonlításképpen 2016 utolsó napján 63 milliárd üzentet váltottunk WhatsApp-on, tehát ez igazán jelentős növekedésnek számít. Az aktuális 75 milliárdos csúcsból 13 milliárd megosztott kép volt, valamint 5 milliárd videó.

2018-ban tehát a WhatsApp tovább terjeszkedik, hiszen a legfrissebb hírek szerint hamarosan az Instagram Stories tartalmak is megoszthatóak lesznek a népszerű platformon.

 

A WhatsApp legújabb integrációjáról itt számoltunk be:

Az Instagram teszteli a Stories posztolását WhatsApp-ra

2017-ben ezek a tartalmak mentek a legnagyobbat Facebookon:

Mit tanulhatunk a legtöbbször megosztott Facebook tartalmakból?

Forrás: We Are Social Media