A közösségi médiának is létezik a “sötét oldala”, ami olykor mókás, máskor dühítő, legrosszabb esetben viszont nagyon veszélyes is lehet. Ebben a bejegyzésben az elmúlt évek legnagyobb és legveszélyesebb baromságait elevenítjük fel, hogy együtt okuljunk, tanuljunk és nevessünk a segítségükkel.

1.,“Fizetős lesz a Facebook, a TV is leadta” – amely persze egy hazugság volt, de ennek ellenére ezerszámra jelent meg az üzenőfalakon országszerte.

2.,  “Aktív felhasználók szűrése Messenger üzenetek küldésével” – ami nyilvánvalóan ostobaság volt. Az üzenet arra kérte ugyanis a felhasználókat, hogy a kapott és kódolt üzenetet küldjék el minél több ismerősüknek, megerősítve ezzel az aktivitásukat a közösségi oldalon.

3., “Algoritmus változással kapcsolatos hamis üzenet” – aminek a hivatkozási alapja ugyan igaz volt, de az üzenetben közzétett állítással ellentétben nem volt hatása a barátaink által közzétett tartalmakra. Ennek ellenére teleszórták vele a felhasználók a Facebookot.

4., “Cinnamon Challenge” – mely kihívás keretein belül egy nagy adag fahéjat kellett a szájukba venni a lelkes Youtube felhasználóknak és megpróbálni lenyelni azt. Az alábbi videó viszonylag jól bemutatja, mi történt az userek többségével.

5., “Extrém szelfie, planking vagy videó” – ahol az életüket kockáztatták a készítők és amely sajnos már számos tragédiához vezetett az elmúlt években.

6., “Hot Pepper Challenge” – A csípős paprika kihívás során a világ legerősebb paprikáiból kellett enni és filmre venni annak hatását. A Habanero, Bhut Jolokia és Trinidad Moruga Scorpion paprikák azonban a legtöbb Youtube-eren kifogtak.

7., A legutóbbi őrület, az ún. „Tide Pod Challenge 2018″ volt, amely arra buzdította az internetező tinédzsereket, hogy fedezzék fel és osszák meg a világgal a mosószer-kapszula evés különböző módjait. Ezzel kapcsolatban partnerünk szakértője, Forgács Mariann is nyilatkozott az RTL Klubon.

+1 Ice Bucket Challenge: Az jeges vödör kihívás különleges volt, hiszen jótékony célt szolgált. Ennek eredményképpen a Microsoft alapítója és a Facebook első embere is sikeresen teljesítette azt.

Szinte 100%, hogy még idén érkezik a legújabb őrület, amelyről persze beszámolunk majd a blogon is.