Számodra is az a cél, hogy növeld a követőidet a Facebook oldaladon? Annak érdekében, hogy a már meglévő követőidet ne veszítsd el, megmutatjuk, hogy mit nem szabad tenned. Az ABC Social Solutions bemutatott egy új felmérést, amiből kiderül, hogy mit kell feltétlenül kerülnöd a Facebook tartalmaid esetében.

  1. Kerüld a spam-et

Az a helyzet, hogy a spam tartalmakat tényleg mindenki rühelli. Lehetőleg ne látogass más oldalakra, és töltsd meg a saját tartalmaiddal, hogy ezáltal tegyél szert követőkre. Nem túl elegáns megoldás, és elriaszthatja a lájkolóidat.

 

  1. Ne told túl a posztolást

Nagyon jó újabbnál újabb tartalmakkal találkozni, de ha túlzásba viszed, akkor idegesítő és fárasztó lehet. Próbáld meg belőni az arany középutat, ami a legjobban működik a márkád számára.

 

  1. Ne posztolj túl ritkán

Természetesen az is kártékony, ha elhanyagolod az oldaladat, és csak ritkán posztolsz, mivel ez is érdektelenné teheti a felületedet.

 

  1. Ne légy önző

Persze, kommunikáld a legújabb termékeidet és az aktuális promóciókat, de azért figyelj, hogy más jellegű content is felkerüljön az oldalra. Posztolj szórakoztató eseményekről vagy rendezvényekről, és tartsd fenn az érdeklődést.

 

  1. Ne légy szégyellős

A networking hatékonyan működik a Facebookon, ezért ne fogd vissza magad, és nyugodtan lájkold vagy kommenteld más oldalak posztjait is. Esélyes, hogy viszonozni fogják.

 

  1. Ne veszítsd el a személyiséged

Minden üzlet egyedi, amit Facebookon meg is mutathatsz a világnak. Hozz létre személyre szabott tartalmakat, amikkel ki tudod fejezni, hogy te miben vagy más.

 

  1. Ne ignoráld a rajongóidat

Egy moderátor rendkívül fontos, hiszen ha valaki kommentel a posztjaink alá, akkor tanácsos válaszolni is rá. Igen, a negatív hozzászólásokra is kötelező reagálni, hiszen egy rossz élményből még vissza lehet állítani a bizalmat, ha megfelelően kezeljük.

 

  1. Ne ossz meg olyan tartalmat, amit te sem szeretnél látni

Bízz az ösztöneidben: gondold végig, hogy milyen típusú tartalmakat szeretnének látni a követőid, és vigyázz arra, hogy soha ne legyen sértő vagy ízléstelen.

A Facebook a trollok miatt is aggódik:

270 millió kamu profil működik Facebookon

A legújabb eszközökről Facebookon itt adtunk hírt:

Két új eszköz érkezik a hirdetéskezelőbe

Forrás: Social Media Today