A Google Drive segítségével dokumentumokat, fotókat, táblázatokat és még megannyi formátumot tudsz létrehozni és kezelni. Gyakran kap frissítéseket is, amelyekkel nem egyszerű lépést tartani. Ám a Mashable most megpróbálta: 8 tippet és trükköt gyűjtött össze, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki a Google Drive használatodból.

1. Vágj fotókat!

Többféle fotóvágási opció is van a Google Drive-ban. A megszokott négyzetes és téglalapos kivágás mellett különböző formákkal is operálhatsz, például szívekkel és mosolygós fejekkel.

Nyiss meg egy képet, kattints rá, válaszd ki a „Crop” ikont az eszközsávban és máris indulhatsz a szórakozás a funkcióval!

googlepuppy

2. Kísérletezz a bővítményekkel!

Az egyszerű dokumentumoknál és táblázatoknál érdemes kipróbálni valamelyik bővítményt. Ott van például az EasyBib (amellyel gyorsan lehet bibliográfiát gyártani), a Twitter-féle bővítmény (amellyel kereshetsz tweeteket és a dokumentumodba mentheted mindet) vagy a „Translate” (amely további nyelvekre fordítja le a szöveget).

A bővítményeket az eszköztárban találod meg, amikor megnyitsz egy dokumentumot vagy egy táblázatot.

3. Nézd meg a Drive aktivitásodat!

Meg akarod nézni az összes változtatást, amit Te vagy valaki más vitt végbe a Drive-odban? Nyisd meg és kattints a kicsi „i” ikonra a jobb felső sarokban! Az összes tevékenységed fel fog ugrani.

drive-activity

4. Nézd meg a korábbi változtatásaidat!

Maximum 100 korábbi felülvizsgálatodat, korrekciódat láthatod bármely dokumentumod esetében, ha a „File”, majd a „See revision history” opcióra mész.

testing

5. Használd a táblázatokat offline is!

Ha oda vagy a táblázatokért, akkor ez a funkció menti majd meg az életedet. Sok frissítést kapott már, például korlátlan cellák, formulák és oszlopok formájában.

Internetkapcsolat nélkül is használhatod. Bármely táblázat, amelyet offline szerkesztesz, frissülni fog, amint ismét csatlakozol a webre.

6. Gyorsbillentyű a gyorsbillentyűkhöz

Nyomd meg a „shift”-et és a kérdőjelet! Erre a Drive előhozza majd az összes lehetséges gyorsbillentyűt, amit ott használhatsz.

shortcut

7. Állítsd be, ki láthat és mit!

Ha mással is megosztasz egy Drive dokumentumot, beállíthatod, mire kapjanak engedélyt. Engedheted vagy megtilthatod például, hogy hozzászóljon vagy szerkesszen.

8. Tedd könnyebbé a levelezésedet!

A Gmail limitálja az email csatolmányok méretét 25MB-ban, de ezt is túllépheted a Drive használatával. Amikor megírsz egy üzenetet, kattints a kis Drive ikonra és onnan válaszd ki, mit szeretnél mellékelni.

Amikor valaki neked küld csatolmányt, azonnal mentheted a Drive-odba. Vidd az egeredet a melléklet fölé, ahol megjelenik egy Drive ikon! Kattints rá és mentsd le a tartalmat oda, ahova szeretnéd!

attachments