Azt már régóta tudjuk, hogy a Google jóval több, mint egy egyszerű kereső.

Tudtad például, hogy az esküvői szervezésben is tud segíteni? A Business Insider összegyűjtött 8 nagyszerű trükköt, amit beleépítettek a keresőbe.

Atari Breakout

Az eredeti játék 1976-ban jött ki, és hatalmas sikert hozott a fejlesztő cégnek. A játék célja egyszerű, egy rétegnyi téglát kell elpusztítani egy pattogó labdával. A labda az ütő segítségével pattog vissza, amit te irányítasz. A játék eléréséhez írd be a Google képkeresőjébe, hogy “atari breakout”, kattints az első találatra, és kezdheted is.

google-atari

Nézd a csillagokat

google-sky

A google.com/sky-on a NASA segítségével bebarangolhatod a világűrt.

Szókereső

Sajnos magyarul nem elérhető, de jópofa játék ez is: az Ngram segítségével 1500 és 2008 között megjelent, több mint 5 millió könyvből kapsz statisztikát arról, mikor és mennyire gyakran írták le a keresett szót a szerzők.

Legózz, amikor csak kedved van hozzá

A legózás őrültjei bármikor hódolhatnak a szenvedélyüknek, ha a Chrome böngészőt használják és rákattintanak erre az URL-re.

Adj hozzá bármit az e-mail címedhez

A gmail-es e-mail címhez szó szerint bármit hozzáadhatsz így: marketingmorzsak+barmi@gmail.com. A leveleket így is meg fogod kapni, ráadásul külön mappába is rendezheted azokat az e-maileket, amik egy ilyen módon megváltoztatott címre jönnek.

google-email

Játék, játék

Mi is írtunk már arról, hogy a Smarty Pins segítségével tesztelheted a földrajz tudásodat, a részletekért katt ide.

Tervezd meg az esküvődet

A Google még ebben is partner, segít abban, hogy minél tökéletesebb legyen a nagy nap.

google-eskuvo

Rajzolj jeleket a fordítóba

Feltűnt már, hogy a Google Translate használata során van arra lehetőséged, hogy a speciális karaktereket te magad rajzold le?

google-translate