Sok vállalat nem tudja, hogyan is használja a legügyesebben az Instagramot marketing eszközként. Pedig egy olyan alkalmazás, amit naponta 75 millióan használnak, sok potenciált rejthet magában. Lássuk a Social Media Examiner  tippjeit arról, hogyan is aknázzuk ki az Instagramban rejlő üzleti lehetőségeket!

ka-make-people-aware-of-a-new-product

1. Magas felbontású képek

Minél jobb a felbontása egy fotónak, annál jobban meg ragadja a néző figyelmét. Akár azt is javasolhatnánk, hogy csakis és kizárólag jó minőségű és felbontású képekkel operáljunk, érdemes lehet egy profi fotós HD képeit használni. Jó példa erre a Zappos profilja, láthatóan ők sem spontán, okostelefonnal készült felvételekkel dolgoznak.

ka-post-high-quality-photos

2. A rajongók számára legyen könnyű a vásárlás

Az Instagramon nagy valószínűséggel azért követnek egy-egy márkát, mert szeretik a termékeiket. Miért ne segítenél a felhasználóknak abban, hogy könnyebben meg is vehessék azokat? A Nike például rendszeresen ad a leíráshoz egy linket, amely  a honlapjukra,  közvetlenül az árura mutat.

ka-link-images-to-product-pages

3. Nem szabad túlzásba vinni az értékesítést

Nem titok, hogy a végső cél az eladás, de nem kell rögtön ajtóstól rontani a házba. Ahelyett, hogy agresszívan csak a termékekről készült képekkel bombáznád a követőidet, mutasd meg nekik, mit lehet csinálni velük, hogyan használhatóak. Ezt az irányvonalat követi a Sharpie is.

ka-sharpie

4. Arcok a képek mögött, avagy fontos a kötődés

Amerikában az NHL már régóta tudja, hogy mennyire jövedelmező kilépni néha a színfalak mögül. Ha a követők esetenként látják az embert a termék mögött, sokkal könnyebben azonosulnak majd vele.

ka-nhl-instagram

5. Személyes üzenet

Ahogy a Twitteren is lehet egy-egy felhasználónak közvetlenül, privátban üzenni, úgy az Instagramon is elérhető ez a funkció „Instagram Direct” néven. Fotót vagy videót is tudsz úgy megosztani, hogy azokat csak bizonyos személyek, csoportok láthassák.

Introducing Instagram Direct from Instagram on Vimeo.

Azok a követők, akik gyakran lájkolnak vagy kommentelnek, azok nagy valószínűséggel a márka elkötelezett hívei és fogyasztói, így velük érdemes kiemelten foglalkozni. Csoportosíthatod őket földrajzi vagy demográfiai szempontok alapján, így a kifejezetten nekik szóló hirdetések még jobban célt érhetnek.

6. Ajánlj fel akciókat és kedvezményeket!

Az egyik oka, amiért egy márkát követnek, az az, hogy első kézből értesüljenek a legkedvezőbb ajánlatokról. Ezeket az ajánlatokat akár mindenkivel, de csak a már korábban említett csoportokkal is megoszthatod. Így csinálja a Walmart is.

ka-share-exclusive-sale-news

7. Indíts nyereményjátékokat és versenyeket!

Több márka, például az amerikai Kitchen Aid is él nyereményjátékokkal. Vagyis aki követi őket, és megosztja bizonyos képeiket a megadott hashtaggel, azok között ajándékokat sorsolnak ki. Ez is egy módja a követők gyarapításának és a márka népszerűsítésének.

ka-select-a-meaningful-short-hashtag

8. Közvetlenül a honlapra

Tudtad, hogy van arra lehetőség, hogy az Instagramon megosztott képek rögtön a honlapodra is kikerüljenek? A megfelelő hashtagek használatával azonban nem csupán a saját, hanem a rajongóid fotói is megjelenhetnek az weboldaladon. Nézd meg, hogy csinálja a Lululemon!

ka-webstream