A TikTok a zeneiparban is teret hódít új, dalfelismerő funkciójával, a Sound Search-csel. Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy dúdolással, énekléssel vagy akár csak a dal lejátszásával azonosítsák a keresett zenét.

A funkció nem csak egyszerűen felismeri a dallamot, hanem a TikTok videós jellegéből adódóan az adott dallal készült népszerű videókat is megjeleníti. Ezáltal a felhasználók könnyedén felfedezhetik a legújabb zenei trendeket és kihívásokat.

Az újítás nem csak a dalok felismerésében jeleskedik, hanem a TikTokon népszerű hangok és mémek azonosítására is képes. Ez a funkció a Shazamhez hasonlóan működik, de a TikTok platformjára szabva kínál még több lehetőséget a felhasználók számára.

Bár a Sound Search még nem érhető el minden felhasználó számára, a TikTok fokozatosan vezeti be a funkciót bizonyos régiókban. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben várhatóan világszerte elérhetővé válik majd, így mindenki számára lehetővé téve a könnyű és gyors dalfelismerést a platformon belül.

A TikTok ezen újítása nem csak a felhasználók zenei élményét gazdagítja, hanem a zeneiparban is új lehetőségeket teremt. A zenészek és kiadók számára új utat nyithat a közönség eléréséhez, míg a felhasználók számára még könnyebbé teszi a zenei felfedezést és az alkotást.

Forrás: Phandroid