A Meta egy újabb utat keres az MI chatbotok népszerűsítésére, ezúttal a hírességek hangját felhasználva. A vállalat korábban már kísérletezett hasonlóval, mikor a hírességek arcát használta fel, de a fogadtatás nem volt túl lelkes. A Meta azonban nem adja fel, és úgy véli, hogy a hírességek hangja vonzóbbá teheti az MI chatbotokat a felhasználók számára.

Ez az új kezdeményezés a Meta azon törekvésének része, hogy az MI technológiát a mindennapi élet részévé tegye. A hírességek hangjával működő chatbotok egyedi és személyre szabott élményt nyújthatnak a felhasználóknak, akik így a kedvenc sztárjukkal „beszélgethetnek”.

A cég azonban tisztában van azzal, hogy a hírességek hangjának használata az MI chatbotokban etikai és jogi kérdéseket is felvet. A vállalat ezért szorosan együttműködik a hírességekkel és ügynökeikkel, hogy biztosítsa a hangjuk megfelelő és engedélyezett használatát.

A Meta még nem jelentette be hivatalosan, hogy mikor indulnak el a hírességek hangjával működő MI chatbotok. A vállalat azonban már most aktívan keresi a lehetőségeket, és a tesztelés folyamatban van.

Forrás: Social Media Today