Ez azt jelenti, hogy a Meta megváltoztatta a hirdetési platformjainak működését. Korábban a hirdetők pontosan meghatározhatták, hogy kiket ne érjen el a hirdetésük (például bizonyos korcsoportok, érdeklődési körök vagy helyek). Ez a lehetőség azonban már nem elérhető az új hirdetési kampányok esetében.

A Meta kutatásai szerint a hirdetési kampányok hatékonyabban működnek, ha nem használják ezt a részletes kizárást. Azok a hirdetések, amelyeknél nem volt meghatározva, hogy kiket ne érjen el, átlagosan 22,6 százalékkal olcsóbban eredményeztek konverziót (például vásárlást). A Meta szerint ez annak köszönhető, hogy a mesterséges intelligencia alapú hirdetésoptimalizálási rendszerük egyre jobbá válik.

Mit jelent ez a hirdetők számára?

  • Új kampányok: Az új kampányoknál már nem lehet olyan részletesen meghatározni, hogy kiket ne érjen el a hirdetés.
  • Régi kampányok: A már futó kampányoknál egyelőre még használható ez a funkció, de a Meta azt javasolja, hogy távolítsák el a kizárásokat, hogy jobb eredményeket érjenek el.
  • Új stratégiák: A hirdetőknek új stratégiákat kell kidolgozniuk, mivel a korábbi, nagyon részletes célzás már nem lehetséges.

Forrás: Social Media Today