Ausztrália új törvényeket javasol a közösségi média platformokon terjedő félretájékoztatás ellen. A törvények célja, hogy a közösségi média vállalatokat felelősségre vonják a platformokon terjedő félretájékoztatásért.

A törvények értelmében a közösségi média vállalatoknak átláthatóbb jelentéstételi gyakorlatokat kell bevezetniük, amelyek betekintést nyújtanak a félretájékoztatás elleni erőfeszítéseikbe. A törvények előírják a félretájékoztatás eltávolítását a közösségi média platformokról. A törvények megszegése esetén a vállalatok akár 5 százalékos globális bevételükre is büntethetőek.

A javasolt törvények vitát váltottak ki a szólásszabadság és a félretájékoztatás meghatározásának és azonosításának kihívásai miatt.

A törvények elfogadása esetén Ausztrália az egyik első ország lesz, amely a közösségi média platformokat felelősségre vonja a félretájékoztatásért.

Természetesen Elon Muskhoz, az enyhén szólva is moderációhiányos X tulajdonosához is eljutott a hír, amire csak annyit reagált: Fasiszták.

Forrás: Social Media Today