A TikTok bejelentette, hogy tiltja az orosz állami média jelenlétét az alkalmazásában. Ez a döntés a dezinformáció terjedésének megfékezésére és a platform integritásának megőrzésére irányuló törekvések részeként született.

A TikTok közleménye szerint az orosz állami média szervezetek fiókjait eltávolították, és a jövőben sem lesznek engedélyezve az alkalmazáson. A döntés hátterében a TikTok azon aggodalma áll, hogy az orosz állami média félrevezető információkat terjeszthet a platformon keresztül, ami alááshatja a felhasználók bizalmát és a platform hitelességét.

Ez a lépés nem egyedi a TikTok részéről. Számos más közösségi média platform, köztük a Facebook és a Twitter is hasonló intézkedéseket hozott az elmúlt években az orosz állami média befolyásának korlátozására. Ezek az intézkedések a dezinformációs kampányok és a külföldi beavatkozási kísérletek növekvő aggodalmára adott válaszként születtek.

Az orosz kormány élesen bírálta a TikTok döntését, azzal vádolva a platformot, hogy cenzúrázza az orosz nézőpontokat. A TikTok azonban határozottan állítja, hogy elkötelezett a szólásszabadság mellett, de ugyanakkor felelősséget érez a felhasználók védelméért a káros és félrevezető tartalmakkal szemben.

Forrás: Social Media Today