A TikTok lépéseket tesz annak érdekében, hogy tovább korlátozza az egészségügyi félretájékoztatást az alkalmazásban, partnerségre lépve az Egészségügyi Világszervezettel egy kiterjesztett tényellenőrzési kezdeményezés keretében. A frissített folyamat során a TikTok egyesíti erőit a WHO „Fides” csoportjával, hogy fokozza az orvosi tények ellenőrző képességét.

A Fides egy több mint 800 egészségügyi szakemberből álló hálózat , akik aktívak a közösségi médiában, és célja, hogy megállítsák az egészséggel kapcsolatos félretájékoztatás terjedését azáltal, hogy tényszerű magyarázatokat és betekintést nyújtanak a kulcsfontosságú egészségügyi témákba az alkalmazásban.

A Fides csoport több millió felhasználót ér el különféle közösségi médiaalkalmazásokon keresztül, és most a TikTok arra törekszik, hogy növelje elérésüket és jelenlétüket.

A TikTok szerint a Fides alkotói magyarázókat tesznek közzé az egészséggel és a tudományos kutatásokkal kapcsolatban, és szakértői betekintést nyújtanak az egészségügyi témákba, segítve ezzel a téves információk eloszlatását. Ez jó módszer lehet a káros trendek elrettentésére, amelyek a COVID-járvány óta jelentős növekedést mutattak a közösségi média alkalmazásaiban.

Forrás: Social Media Today