A Meta, a Facebook és Instagram anyavállalata, bemutatta legújabb mesterséges intelligencia alapú videógeneráló eszközét, a Movie Gent. A technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges utasítások alapján valósághű videókat hozzanak létre, akár saját magukról is.

A Movie Gen képes valósághű videókat generálni különféle témákban, például egy vízilóról, egy színészről, aki spagettit eszik, vagy akár egy űrhajósról. A technológia nemcsak új videókat hozhat létre, hanem a felhasználók meglévő videóit is felhasználhatja, így például egy felhasználó valósághűen beillesztheti magát egy képzeletbeli környezetbe.

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg szerint a mesterséges intelligencia alapú eszközök forradalmasítják a közösségi médiát, és a jövőben a hírfolyamok nagy részét mesterséges intelligencia által generált tartalom fogja kitölteni.

A Movie Gen egyelőre még nem érhető el a felhasználók számára, de a Meta hamarosan beépíti az alkalmazásaiba. A technológia várhatóan nagy érdeklődést fog kiváltani, de kérdéses, hogy valóban hasznos lesz-e a felhasználók számára.

A Movie Gen mellett a Meta más mesterséges intelligencia alapú eszközöket is fejleszt, például chatbotokat és videó alapú AI botokat. A vállalat célja, hogy a mesterséges intelligencia segítségével még inkább interaktívvá és személyre szabottá tegye a közösségi média élményét.

Forrás: Social Media Today