2017-ben sem volt hiány szakmai díjesőkből és inspiráló, kreatív reklámokból. Éppen ezért most megmutatjuk azokat az idei reklámokat, amelyek a legnagyobbat kaszáltak.

  1. Halo Top

A Lord Danger ügynökség munkája megmutatta, hogyan lehet igazán hatékonyan jégkrémet eladni.

  1. Nespresso

George Clooney-val nem igazán lehet hibázni, de még így is magasan felülmúlta önmagát. A spotot a New York-i  McCann hozta össze.

  1. Procter & Gamble

A BBDO New York minden elemében kifinomult és érzékeny reklámot valósított meg a P&G megbízására.

  1. Heinz

A David Miami ügynökség valósította meg ezt a spotot, amit a nagysikerű Mad Men sorozat inspirált.

  1. Burger King

A David Miami ügynökségnek elég jó éve volt, hiszen a Burger King reklámokkal is nagyot nyert. Ha ez nem lenne elég a reklám a közösségi médiában is hatalmasat ment, és megnyerte a közönség rajongását is.

  1. The New York Times

Az újságírói szakma iránti tisztelgés kerül középpontba a Droga5 ügynökség által megvalósított spotban, a New York Times megbízásából. A reklámot Darren Aronofsky rendezte.

  1. Nike

Már összeszámolni is nehéz lenne, hogy hány nagyszerű reklámot hozott össze a Nike és a Wieden + Kennedy ügynökség közösen. Ez a kampány is igazán nagy durranás volt idén.

  1. Instagram

A Wieden + Kennedy Amsterdam hozta össze ezt az energikus és látványos reklámot magának a Stories feature-nek.

  1. Logic

Csodálatos reklámot valósított meg az ismert repper az öngyilkosság segélyvonalának népszerűsítésére. A zenész saját maga hozta az ötletet a dalhoz, a végeredmény pedig lenyűgöző lett.

  1. „Fearless Girl”

A dobogó tetejét illetően nem született meglepetés, hisz az egész év a McCann New York reklámjáról szólt. Kapott hideget, meleget, de az biztos, hogy 2017 a reklámszakmában erről  a kampányról szólt. A szobrot Kristen Visbal készítette.

Íme a legnézettebb reklámok YouTube-on:

Íme a top 10 legnépszerűbb reklám YouTube-on

Az IKEA ünnepi kampányáról itt számoltunk be:

Ilyen lett az IKEA ünnepi kampánya

Forrás: AdWeek