Akár imádod vagy utálod őket, esetleg nem érdekelnek vagy nem érted őket, a mémek még velünk lesznek egy ideig – legalábbis a belátható jövőben. Halhatatlanná válva a Reddit oldalán, a legnépszerűbb mémek úgy terjednek szét a weben, mint a futótűz. Ha szeretnéd tudni, hogyan készíthetsz sajátot, nézd meg ezt a listát, amelyen mémgenerátorok, különböző segédeszközök és photoshop technikák szerepelnek – írja a Mashable.

1. Imgur

A leghatékonyabb mémgenerátor a Reddit felhasználók körében. A mém kiválasztásához egy legördülő menüt kell megnyitnod, legyen az egy saját kép vagy egy már népszerű ikon és létrehozhatsz egy teljesen újat is. Amikor kész vagy, közvetlenül feltöltheted az Imgur oldalára, hogy aztán megosszák és beágyazzák az egész interneten.

imgur-memes

2. Livememe

A Livememe kezdőoldala az internet legnépszerűbb virális karaktereinek kollekciója. Miután kiválasztottad a neked tetsző képet és hozzáadtad a képaláírást, egy hasznos kis megosztás gombbal máris közzéteheted Redditen.

livememe-memes

3. Quickmeme

Bár a Redditről kitiltották a szavazási rendszer kijátszásáért, a Quickmeme még mindig egy megbízható forrás, ha mémgenerálásról van szó. A szokásos mémalkotás és alapértelmezett feltöltés mellett, a Quickmeme afféle közösségi háló is, ahol összegyűlnek a humoros, sokszor megosztott képek a webről.

quickmeme-memes

4. Meme Dad

Azután jött létre, hogy a Reddit kitiltotta a Quickmeme szolgáltatását. A Meme Dad vízjel-és reklámmentes. Hasonló a felülete a Livememe-hez és specifikusan úgy tervezték, hogy funkcionálisan illeszkedjen a Reddithez.

meme-dad-memes

5. Imgflip

A megbízható GIF készítő eszköze mellett, az Imgflip mémgenerátorként is működik. A legjobb funkciók között van a betűtípusok és méretek testreszabása, a képekre való rajzolás lehetősége és egyszerre több szövegdoboz használata.

imgflip-memes

6. Photoshop

Mémet létrehozni Photoshopban gyors és egyszerű. Miután megnyitottad a képfájlt, adj hozzá egy szöveg réteget (layer) a kép tetejéhez és aljához. Válaszd ki az „Impact” fontot és kapcsold be a Caps Lockot!

Amint helyén van a kívánt szöveg, nyisd meg a „Layer” tabot, tartsd az egeret a Layer stílusok felett és válaszd ki az „Outer Glow” opciót. Ezután felugrik egy ablak, ahol megváltoztathatod az effekt színét feketére. A „Blend Mode” lehetőségnél pedig állítsd be a „Hard light”-ot. Végül pedig szerkesztheted a vastagságot, hogy számodra megfelelően illeszkedjen.

Ha Photoshopban készítesz mémet, akkor biztosan jó minőségű lesz és nem lesz összenyomva vagy vízjellel megjelölve egy harmadik feles weboldal által.

photoshop-memes