Egy 18 hónapja alapított startupot vásárolt meg a közösségi oldal.

„A Facebook célja, hogy mindenkit összekössön és csodálatos élményeket építhessen fel a több mint 1,3 milliárdos felhasználótáborának” – írja a felvásárolt startup, a Wit.ai blogbejegyzésében.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-zuckerberg-mark-ceo-founder-facebook-company-seen-mobile-congress-barcelona-spain-image43184773

A cég és a megvásárolt technológia az emberi beszéd felismerésében szerzett komoly előnyöket és tapasztalatot, erre csapott most le a Facebook. Míg a beszédfelismerés és a hangvezérlés általában rendkívül bonyolult technikai folyamat, a Wit.ai lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy mindezt csupán néhány rövid sornyi kóddal építhessék be a termékeikbe. Nos, ezt a céget vásárolta most meg a Facebook.

Igaz, ennek ellenére a startup azt mondja, hogy a platformjuk továbbra is mindenki számára ingyenesen elérhető. Hogy hogyan integrálja a Facebook a beszédfelismerést a szolgáltatásaiba, arról még nincsenek hivatalos nyilatkozatok. A találgatások szerint a leginkább az adja magát, hogyha például a Messenger alkalmazáshoz adnák hozzá a beszédfelismerést.