A britek nem annyira fókuszáltak, ha a TV nézésről van szó. A British Telecom kutatása szerint 10-ből 8-an (78%) más tevékenységet is folytatnak közben – írja az eMarketer.

A tabletek és okostelefonok széleskörű adaptációja azt jelenti, hogy a brit fogyasztók igen könnyen megvonhatják a teljes figyelmüket a TV-től – ami egyébként az elsődleges tevékenységük –, hogy közben mással is foglalkozzanak. A résztvevők 47%-a emaileket ellenőrzött, 37% vásárolt és 36% a közösségi médiában barangolt. A több képernyős tevékenységek gyakorivá váltak Nagy-Britanniában és azok, akiknek van valamilyen okos eszközük vagy laptopjuk, hajlamosabbak a második képernyő felé fordulni a reklámszünetekben.

167888

Míg az okostelefonok és tabletek elterjedése kétségtelenül arra ösztönözte a nézőket, hogy egyszerre több mindenre is figyeljenek tévézés közben, egy 2013. júliusi Deloitte tanulmány úgy találta, hogy ilyenkor nem az okostelefonra és nem is a tabletre esik a választás, hanem elsősorban a laptopra.

A laptoppal rendelkező brit internetezők 91%-a végzett több képernyős tevékenységet ilyen eszközzel hetente legalább egyszer. A tabletesek esetében ez 89%-ra esett és az okostelefont használóknál az arány 83%. Talán az okos mobil eszközök iránti rajongás figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy a laptopok kielégítik a felhasználók minden igényét, ami a közösségi médiával kapcsolatos és egyéb, a British Telecom által említett tevékenységre vonatkoznak, legalább annyira – és néhányak szerint akár jobban is –, mint a tabletek és az okostelefonok.

A nézői viselkedés egyértelműen fragmentáltabb, mint volt és a trend úgy tűnik, folytatódik.