A Budweiser két zenei hirdetéssel jelentkezett, amelyben a rapper Jay-Z és az énekesnő Rihanna is feltűnik. A TV-ben és a YouTube-on is megtekinthető reklámok egy új globális kampány elemei, amely 85 országra terjed ki – írja a Mashable.

Ez az első alkalom, hogy a márka a zenét használja platformként. A szupersztárokat felvonultató megmozdulás neve „Made for Music”. Eddig két 30 másodperces klip készült Mark Romanek rendezésében.

„A Budweiser Made for Music kezdeményezése tisztelgés azok előtt, akik minden nap energiát és szenvedélyt fektetnek bele álmaik elérésébe” – mondta Ricardo Marques, a Budweiser globális hirdetésekért felelős igazgatója egy nyilatkozatban. „Jay-Z és Rihanna ezeket az értékeket képviselik és ezért hihetetlen inspirációforrások mindannyiunk számára.”

Jay-Z-Budweiser

Az elkészült klipekben Jay-Z, Rihanna és mások megmutatják kreativitásukat, s mindkét reklámot a következő szlogen fémjelzi: „Minden azzal kezdődik és végződik, amit teszel.” Jay-Z e közben a Magna Carta Holy Grail című új albumának megjelenését is promotálni tudja, Rihanna pedig jelenleg a Diamonds World Tour keretében járja a világot.

A kampány részét képezik limitált csomagolású kültéri hirdetések és digitális kiterjesztések is, valamint a két említett zenész világméretű szponzorálása. Az inspirációt a tavalyi Budweiser Made in America nevű fesztivál adta, amelynek kurátora Jay-Z volt. (Idén is megtartják olyan művészek részvételével mint Beyonce, a Nine Inch Nails, a Phoenix és a Queens of the Stone Age.) A Made For Music célja továbbá, hogy közelebb hozza a rajongókat Rihannához egy sor együttműködés keretében, amelyeket még idén fognak bejelenteni.

Rihanna-Budweiser

A Budweiser azt ígéri a fanoknak, hogy élő zenét hoz el nekik szerte a világon több mint 160 esemény keretében 25 országban. Így a már említett Diamonds Wold Tourt, Jay-Z koncerteket és a Budweiser Made in America fesztivált, amelyet idén augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendeznek meg Philadelphiában.