Az Instagram lett a középpontja egy bandaháborúnak a Wild 100’s és a Ghetto Boys Clique között. Eddig is köztudott volt, hogy a szervezett bűnözés legprominensebb alakjai sem riadnak vissza, hogy a fényűző életüket a közösségi oldalakon mutassák meg, de jelen esetben már a fegyvervásárlást is az Instagramon intézik. 

A rendőrség szerint a bandatagok az Instagram teljes tárházát használják, többek között ezen keresztül üzengetnek egymásnak, sztorikban mutatják meg fegyvereiket, és élőben azt, ahogyan edzenek, gyakorolnak, vagy mondjuk egy ellenséges bandatag temetésén jelennek meg. 

A rendőrség is tud mindezekről, egyetlen probléma, hogy ezeket az egyértelmű bizonyítékokat meglehetősen nehéz megszerezni az Instagramtól. A nyilvános fotók és videók persze láthatóak, de a sztorik egy idő után nem elérhetőek, az üzenetekre pedig érthető okok miatt nincs rálátásuk, pedig az eddigi információk, és azok alapján, hogy idővel azért mégis előfordul, hogy hozzáférést kapnak az üzenetekhez, itt történik például a fegyverkereskedelem egyeztetése. 

A történetek között lehet látni fegyverarzenált, és nem kell ahhoz szakértőnek vagy rendőrnek lenni, hogy egy tucat AK-47-es, és különböző átalakított fegyverek legálisan egészen biztosan nem lehetnek az emberek tulajdonában.  Más sztorik arról szólnak, hogy az egyes bandatagok különböző házakra mutatnak fegyverekkel, ami a rendőrök szerint egyértelműen üzenet azoknak, akik ott élnek, és a bandatagok szerint közük van egyik társuk halálához. Úgy tudni, hogy a fiókok most is aktívak, a rendőrség pedig nagyon szeretné megfelelő bizonyítékként felhasználni ellenük, ha sikerül elfogni őket. 

Forrás: Vice