Mostantól a Canvas formulát a Collection hirdetéseknél is használhatjuk, ezzel a lépéssel pedig azt Facebook a elérhetővé tette a hírfolyamon megjeleníthető összes hirdetéstípusban.

A Collection típusú reklám – mellyel egy videót kombinálhatunk négy ajánlott termékkel, átkattintható formában – néhány hónappal ezelőtt startolt. A teljes képernyőn magával ragadó Canvas pedig már egy éve a marketingesek rendelkezésére áll, és több márka is hatalmas sikereket ért el vele, mivel a felhasználóknak egy, a hagyományos módszereknél érdekesebb élményt ígér.

Rögtön indulás után három különböző sablonnal válik elérhetővé a Canvas a Collectionön belül.

A Facebook a frissítés kapcsán el is magyarázta a lényeges különbségeket a két hirdetési forma között, kiemelve azok fő lehetőségeit.

  • Szerezz új ügyfeleket: Hozd a sztorijaidat a webhelyeidről és landing oldalaidról a Canvasra, hogy ügyfeleidben érdeklődést ébressz és átalakítsd őket. Csökkentsd a sablonon belüli eszközöket, adj hozzá webhely linkeket és készíts könnyedén kiváló minőségű kampányokat.
  • Add el a termékeid: Fedezz fel és vásárolj termékeket, szolgáltatásokat vizuálisan és magával ragadó módon. Vigyél lendületet ebbe a sablonba egy katalógussal – ha ilyennel nem rendelkezel, válassz egy manuális verziót.
  • Mutasd be az üzleted: Kombináld a megnyerő fotók és videók erejét a fogd-és-vidd sablonok egyszerűségével.

Miért profitálhatunk ebből?

Mert a vászonhirdetések sokkal erősebb kötődést képesek kiváltani a felhasználókból, így a legújabb fejlesztések több „kapaszkodópontot” kínálhatnak a leadekhez, illetve ezzel együtt az értékesítéshez.

Ebből a szempontból a Facebook korábbi fejlesztése is érdekes lehet, ami a videós coverekre irányult:

Magyarországon is elérhetőek a video coverek Facebookon!

Forrás: We Are Social Media