A márkázott videóhirdetések megtekintései 50%-kal növekedtek egy év alatt 2013 harmadik negyedévére, 1,78 milliárdról 2,71 milliárdra, a Visible Measures 2014. februári felmérése szerint. A vizsgálat meghatározása szerint márkázott videó „minden videó, amit egy márka hoz létre és online osztják meg” – írja az eMarketer.

A negyedéves növekedések igen jelentősek. Miután volt egy „merülés” 1,71 milliárdra 2013 harmadik negyedévében, az összes megtekintést nézve, egy növekedés következett közel 60%-kal.

169411

Az utolsó negyedév minden évben az ünnepi szezont jelenti, így nem meglepő, hogy az elektronikai üzletág – egy top ajándékkategória – első helyen végzett a márkázott videók között. Az elektronikai termékekre fókuszáló videók 365 millió megtekintést generáltak. A Samsung Galaxy 11 és a Go Pro „How Will You GoPro?” kampányait idézték a legtöbben mint az üzletág vezető kampányait.

169414

Az autók kategóriája hozta el a második helyet: az iparág videói 308,3 millió megtekintést értek el 2013 negyedik negyedévében. A Visible Measures arról számolt be, hogy ez valamelyest meglepetésnek minősül, ugyanis is itt is két top hajtóerő volt beazonosítható: a Volvo Trucks élő tesztvideói és a Dodge Ron Burgundy kampányai. Az autógyártók egyébként azért is érhettek el sikereket, mert ekkor időzítettek kampányokat, hogy megtámogassák az év végi eladásokat.