Újabb gyógyszergyártóval köt partnerséget.

A Google anyavállalata, az Alphabet nemrég új, önálló divíziót hozott létre Google Life Sciences néven – írja a The Next Web. Az új cég és egy francia gyógyszergyártó, a Sanofi már partnerséget is kötöttek, hogy olyan fejlesztéseket vihessenek végbe, amelynek segítségével a cukorbetegséget kezelhetnék.

dreamstime_s_46397327

A Sanofi és a Google a tudományt és a technológiát úgy ötvöznék, hogy a betegek minél hatékonyabb kezelést kaphassanak, minél alacsonyabb költségek mellett. A lap cikke szerint jelenleg nagyjából 382 millióan szenvednek diabéteszben, 2035-re a számuk várhatóan körülbelül 592 millió lesz.

A Google feladata ebben a partnerségben az adatok összegyűjtése és elemzése, valamint a feldolgozása lesz, míg a Sanofi már eddig is több olyan terméket gyártott, amelyekkel a cukorbetegséget lehet kezelni. Az együttműködéstől azt is remélik, hogy a betegek életminőségén tudnak javítani, illetve csökkentenék a szövődmények kialakulásának a kockázatát.

Nem ez az első alkalom, hogy a Google az egészségügy felé nyit. Tavaly a Novartis nevű gyógyszercéggel kezdett közös munkába, az okosított kontaktlencsékkel szintén a cukorbetegeket célozták meg.

A mostani partnerség pontos részleteiről egyelőre egyik cég sem nyilatkozott.