A Disney ereje a rajzfilmekben rejlik – és ha van egy dolog, amit biztosra tudunk az az, hogy az animált figurák igen vonzó szemekkel néznek ránk. A Disney egy új technológiával debütált, melynek neve „Papillon”, s ami lényegében egy nagy adag optikai szál a Papillon 3D nyomtatási technológiával elkészítve – írja az Übergizmo.

Ezt a különleges technikát alkalmazva a kutatók rájöttek, hogy képesek képet nyomtatni az optikai szál egyik végére, miközben az megjelenik a másik végén. Tehát röviden: a Papillon technológia fizikai játékokon, például roboton tud érzelmeket megjeleníteni, amelyek passzolnak a rajzfilmekben és animációkban gyakran látottakhoz.

Például, amikor az egyik karakter szerelmes egy másikba, egy szív fog megjelenni a szemeiben, vagy egy dollár jel, ha kapzsiságot jelez. A Papillon technológiája hihetetlen mértékű pontossággal működik, amely lehetővé teszi, hogy a már említett képeket torzítás nélkül tudja megjeleníteni.

A Disney saját kutatási weboldalán azt írják a „Papillon olyan algoritmusokon alapszik, amelyek a klasszikus Fibonacci – spirálokat és a Voronoj – cellát valósítják meg, a szálak egy szem felületén és egy csomagban történő hatékony megjelenítése érdekében. Ez lehetővé teszi tetszőlegesen hajlított kijelző felületek létrehozását, miközben minimalizálhatóak a látható hibák, mint például a fénytorzulások a szemek szélén. A megszülető technológia hatékony kisméretű és formájú, kompakt kijelzők tervezésében, amelyek alkalmazhatósága széleskörű.”