A Disney is csatlakozott a 3D nyomtatás mozgalmához. Egy valódi, élő (illetve olyasmi) Disney akciófigurává változtathatod magadat: egy birodalmi rohamosztagossá. A Disney szerint a Star Wars: A birodalom visszavág egyik jelenete inspirálta az akciófigurát, amely nagyjából 19 centiméteres lesz és természetesen a mosolygó arcodat viseli majd – írja a VentureBeat.

Szerencsére a figura sisakja le van véve, így tényleg látható az arcod.

lucasdisney7

A „D-tech weekends” keretén belül – amellyel a Disney a Star Warst ünnepli – szerezhető meg a kis bábu, amelyet a cég tulajdonában lévő Hollywood Studiosban lehet átvenni. Előre kell foglalni az „élményt”, amely során egy 10 perces fotózás alatt örökítik meg az arcodat; méghozzá – ahogyan a Disney mondja – a „világ legnagyobb felbontású, egylövetű 3D arc szkennerével”, amely a Disney Imagineers és a Disney Research Labs együttműködésének köszönhetően született meg.

screen-shot-2013-05-10-at-8-51-03-am

Amint kész a fotó, elküldik a Disney nagy felbontású 3D nyomtatóihoz, végül pedig a mini hasonmásod, azaz a birodalmi rohamosztagos a postaládádban és az otthonodban vár majd 7-8 héten belül.

További részletekért nézzétek meg a Disney oldalát!