És miattuk fog nyerni idén is. Ezt Andrew Bosworth mondja, aki amúgy hithű liberálisként jellemzi magát, és nagyon távol áll tőle Trump politikája, még sincs ezzel semmi baja. Azért nincs, amiért főnökének, Mark Zuckerbergnek sincs problémája a hamis hirdetésekkel, magyarán egy privát cég (Facebook) minek szólna bele bármibe is, ami a felületén van, meg különben is ott a szólásszabadság.

Bosworth is ugyanezt mondja, hozzátéve, hogy egész egyszerűen azért nyert, és azért fog nyerni Trump, mert szenzációsan kihasználják a Facebook adta hirdetési lehetőségeket. Persze neki ez nem teszik, de ha elkezdenék babrálni a hirdetéseket, akkor pont azt csinálnák, amivel sok politikus (főleg a konzervatív oldalról) vádolja őket, pedig nem is csinálják. Mi lenne akkor, ha csinálnák is?! – teszi fel a kérdést. Szóval nem jó ez a rendszer, ahogy most van, de nincs nála jobb.

Bosworth egyébként nem akarta, hogy ez a gondolatmenete nyilvánosságra kerüljön, de kiszivárgott egy belső levele, amiben ezt fejtegeti, ezek után pedig ő is kirakta a saját oldalára:

https://www.facebook.com/boz/posts/10111288357877121