Azok az alkalmazások, amelyek Facebook bejelentkezés gombot használnak, gyakran egyszerre kérnek engedélyt arra, hogy az idővonaladra posztoljanak. Mivel nem mindenki olyan zenét hallgat, amire büszke, valamint sokan nem képesek mérföldeket lefutni vagy egyszerűen csak nem olyan érdekes dolgokat pinelnek, ez egy probléma – írja a Fastcompany.

Annak érdekében, hogy csillapítsák a felhasználók attól való félelmét, hogy egy új alkalmazás, amelyet használnak, többet árul el róluk, mint szeretnék, a Facebook mostantól megköveteli az applikációk fejlesztőitől, hogy külön-külön kérjenek engedélyt a felhasználók idővonalán történő posztoláshoz.

LyftLoginWithFacebook

Míg korábban az alkalmazások egy csomagban tudtak engedélyt kérni, hogy alapvető bejelentkezési információkat használjanak, most ez egy külön képernyőn fog megjelenni – így a felhasználók regisztrálhatnak Facebook adataikkal és ezután megtagadhatják, hogy a döntésük publikussá váljon.

A Facebook fejlesztői blogjának egyik bejegyzésében kiemelik a Lyft (fenti kép) és a Kickstarter (lenti kép) alkalmazásokat, amelyek csakis a szükséges információit kérik el a felhasználónak, valamint egyértelművé teszik, hogy kizárólag engedéllyel posztolhatnak a falára.

KickstarterLoginWithFacebook

A közösségi háló arról is beszámolt, hogy a Facebook már 31 százalékkal gyorsabban tölt be mobilon és 16 százalékkal gyorsabban a weben keresztül, ezt a frissítést követően – írja a Mashable. Néhány további releváns statisztikát is megosztottak, így például, hogy a felhasználók Facebook fiókjuk használatával több, mint 850 millió alkalommal lépnek be egy alkalmazásba minden egyes hónapban.

LoginWithFacebookInfographic