Lehet nem is tudtál róla, de elméletben a Facebookra csak 13 éves kor felett lehet regisztrálni. A rendszer persze könnyen kijátszható, így a legnagyobb közösségi oldal tele van a megengedett korhatár alatti fiatalokkal, viszont a cégnél most úgy döntöttek, hogy szigorúbban fogják venni a felhasználási feltételeket, és a korábbinál alaposabb ellenőrzés kezdődik a korhatár betartását illetően: gyanús profiloknál például dokumentumokkal kell majd bizonyítani az életkort. 

A korhatárbesorolást könnyű kijátszani – Forrás: Pexels

A döntés aztután született, hogy a brit Channel 4 egyik újságírója moderátornak állt a Facebooknál, és beépülve többek között azt is kiderítette, hogy lényegében senkit nem érdekel, ha 13 év alatti felhasználókra bukkan, és nem is tiltják le az ilyen profilokat.

Az új szabályok értelmében, ha valaki jelenti, hogy egy kiskorú használja a közösségi oldalt, akkor a moderátorok már nem csak a megadott kort vizsgálják meg, de a fotókat, bejegyzéseket és ismerősöket is, és ez alapján bírálják el a fiókot – gyanú esetén felfüggesztik az adott felhasználót, akinek személyi igazolványszámmal, vagy más fényképes azonosítóval kell bizonyítani a korát.

Forrás: Engadget