A Facebook frissítette Android alkalmazását a Facebook Home egyik legnépszerűbb funkciójával, a „Cover Feed” névre hallgató kezdőképernyőjével – írja a Mashable.

Az Android felhasználók mostantól szintén használhatják ezt a képernyőt a Facebook Home-ból anélkül, hogy le kellene tölteniük és installálniuk az „Android launcher”-t.

A Facebook Home kezdőképernyőjén az ismerősök fotói és posztjai láthatók, amelyeket végignézhetsz, hozzászólásokat írhatsz hozzájuk és lájkolhatod az állapotfrissítéseket is – mindezt pedig a Facebook alkalmazás elindítása vagy a telefonod zárjának felnyitása nélkül.

coverfeed

A funkcióval a felhasználók ugyanazt a kinézetet és érzetet kapják majd, mint a Home párjából, beleértve a kamerához és az üzenetekhez való gyors hozzáférést. A „chat fejek” és a Home elindítása viszont nem lesznek elérhetőek az alkalmazás funkciójaként – ugyanakkor a felhasználók elérhetővé tehetik a chat fejeket a Facebook különálló Messenger applikációjából.

A Facebook a kezdőképernyőnek a „launcher” indítása nélküli használatát már a kezdetektől is lehetővé tette a Facebook Home részeként. Ezt az opciót hozta most el azoknak, akiknek csak a Facebook Android alkalmazás került telepítésre.

Ez nem az első alkalom, hogy a Facebook valamely különálló alkalmazásának egy funkciója „bekerült” a fő applikációba. A közösségi háló hagyományosan azokon a felhasználókon teszteli az új funkciókat, akik letöltöttek olyan alkalmazásokat, mint a Home, a Messenger és a Poke, még mielőtt beépítik azokat az alapvető Facebook applikációba.

A cég emellett nemrég Android felhasználókat hívott meg, hogy csatlakozzanak béta programjába és teszteljék az Android alkalmazás új verzióit, mielőtt elérhetővé teszik a nagyközönség számára.

A Facebook Android frissítése a következő napokban érkezik meg minden felhasználóhoz.

Mit gondoltok róla? Használni fogjátok a speciális kezdőképernyőt az Android telefonotokon?