Mark Zuckerberg a saját személyes Facebook oldalán indokolta a döntését, miszerint Donald Trumpot végül nem 24 óráig, hanem legalább két hétig, az elnöksége végéig kitiltják a Facebookról és az Instagramról, mert szerinte túl nagy kockázatot jelent. 

Zuckerberg szerint eddig a felhasználási elveknek megfelelően használta az elnök a közösségi oldalt, és bár voltak vitatható megnyilvánulási, ezekről jó ha tudtak a választók. Viszont a platformja nem akar asszisztálni ahhoz, hogy a demokratikusan megválasztott kormány elleni erőszakos fellépés ösztönzésére használják. Trump üzenetéből kiemelte, hogy bár valóban elhangzott, hogy menjenek haza, és fejezzék be az erőszakot, ennél jóval többet foglalkozott azzal, hogy biztosítsa őket arról, hogy a felháborodásuk jogos, és hogy soha nem fogja feladni a harcot. 

https://www.facebook.com/zuck/posts/10112681480907401

A Twitter azonban visszaengedte 12 óra büntetés után az elnököt, aki közzé is tett egy bejegyzést. Eszerint a szerdai események óta 180 fokot változott a kommunikációja. 

“Nem az országunkat képviselitek, és meg fogtok fizetni azért, amit tettetek” – írta a Capitolium épületét megrohamozókról. Azt is elmondta, hogy január 20-án új adminisztrációt iktatnak be, és hogy mostantól arra koncentrál, hogy zökkenőmentes legyen az átadás. Bár még a közösségi oldalak tiltása után is választási csalásról beszélt a szóvivőjén keresztül, mostanra ez a panel vagy a jogos harag eltűnt a kommunikációjából, a rendbontóktól elhatárolódott, és a megbékélést sürgette. Megköszönte a lehetőséget, hogy az amerikaiak elnöke lehetett, de az utolsó mondatával, azért jelezte, hogy nem adta fel teljesen a harcot: 

“Támogatóimnak üzenem, hogy a közös utunk most kezdődik” – mondta. 

Forrás: Mashable