Már csak néhány napot kell aludni Halloween-ig, ezért a legnagyobb közösségi oldal is beszállt pár újdonsággal az év legijesztőbb ünnepébe. A Facebook és a Messenger is apróbb Halloween témájú funkciókkal és játékokkal teszi színesebbé a felületeket erre az alkalomra.

Természetesen a napokban már azt is látni fogjuk a hírfolyamunkban, hogy boldog Halloween-t kíván a Facebook, de ez még korántsem minden! A Facebook kameráján kipróbálhatunk különféle tematikus maszkokat és filtereket, valamint jönnek a Halloween-keretek is. Ráadásul ez még mindig semmi, hiszen az ünnep alkalmából a Facebook Live-ban is kipróbálhatod a tematikus effektek egész sorát, így most igazán mókássá teheted az élő közvetítésedet. A hab a tortán, hogy a közösségi oldal létrehozta a legelső játékot a Facebook kamerában, amivel egy kísértetházból kell kiszabadulni, és az arcod folyamatosan változik, ahogyan haladsz a játékkal.

Végül pedig a szöveges bejegyzéseinket is feldobhatjuk, hiszen érkeznek a Halloween hátterek is. Egy külön érdekesség, hogy tavaly a Halloween volt az az ünnep, amivel a legtöbb interakciót lehetett elérni a felhasználóknál, ezért a Facebook idén igazán belehúz a tematikus mókázásba.

A Mars Halloween-kampányáról itt számoltunk be:

Íme az év legütősebb Halloween-kampánya

A Burger King ütős kampányát pedig itt mutattuk meg:

A Burger King ijesztő bohócokkal trollkodja a McDonalds-t

Forrás: We Are Social Media