A Facebook az utóbbi időkben egyre inkább félően tekinthet a Snapchatreahogy itt olvashatjuk, teljesen jogosan – így mit tenne mást, kihasználja a Snapchat lényegét és beépíti saját felületére.

A Quick Updates néven futó, egyelőre tesztelés alatt álló fejlesztéssel átmeneti, gyors bejegyzéseket hozhatunk létre, amik csupán egy bizonyos időkorláton belül elérhetőek, utána automatikusan megsemmisülnek. Ismerős, ugye?

De hogy is működik ez egyelőre a beta verzióban? A tesztcsoportban lévők ha bejegyzést akarnak létrehozni üzenőfalukon, látnak egy mosolygó jelet, melyre rákattintva máris megjelenik egy tutorial a Quick Updates használatáról.

Quick Updates 01

A szekcióba feltöltött képek és bejegyzések csak a Quick Updates panelján láthatóak – vagyis nem jelennek meg üzenőfalunkon – és 24 óra múlva eltűnnek.

Quick Updates 02

Az itt lévő tartalmak meg is oszthatók – legyen szó korábbi képekről és szövegekről egyaránt. A kijelölt kép küldés előtt ellátható szöveggel is… ami megint ismerős. A frissítésen belül az is beállítható, hogy kik láthatják Quick Updates-posztjainkat. Ismerőseink mi is tudjuk fogadni Quick Updates-posztjait és válaszolni is tudunk rájuk.

Quick Updates 04

Quick Updates 03

Az ötletek jók, de… csak az USA-ban napi 150 millió ember használja pont erre a Snapchatet.

Az alkalmazás korábban megpróbálta megvásárolni a Snapchatet: 2013 novemberében 3 milliárd dollárt ajánlott érte, ám a cég nemet mondott a gigászi üzletre. Az utánzásra a Facebooknak volt még szemtelenebb próbálkozása a Poke-kal, melyben a felhasználók 1, 3, 5 és 10 mp alatt eltűnő üzeneteket küldhettek egymásnak – ám 17 hónapnyi sikertelenség után a Facebook szép halkan inkább lezárta a projektet, amit Androidra végül le sem fejlesztett.

A Facebook kísérletezik más önmegsemmisítő üzenetekkel is a Messengeren belül – bár az igazán hasznos fejlesztésnek ígérkezik.

A Facebook Live legutóbb filtereivel idézte fel Snapchat módszereit zavarbaejtő módon.

Forrás: Social Media Today