Miközben sok admin és hirdető mérges a Facebookra a vélt és valós csökkenés miatt, amit az oldalposztok elérésében tapasztalnak, a Neustar egy új tanulmánya azt mutatja, hogy a Facebook hirdetés igazából egy hatékony útja az elérés biztosításának, összehasonlítva más módszerekkel, mint például hirdetési hálózatokkal, és hasonló platformokkal, valamint weboldalakkal – írja az InsideFacebook.

A „Global Media Intelligence Report” 2013-as évértékelése nagyjából 145 milliárd hirdetést, 61 milliárd „benyomást” és 10,5 millió konverziót fed le.

Screen-Shot-2014-02-12-at-1.31.13-PM

Az új Neustar tanulmány azt mutatja, hogy a Facebook 197%-kal hatékonyabb az online portáloknál, amelyeket a cég csak úgy definiál, mint „weboldalak, amelyek különböző forrásokból gyűjtenek információkat egységes módon”. A negyedik negyedévben a Facebook volt a leghatékonyabb elérés generálásában, továbbá abban is, hogy „magas minőségű felhasználókat” szállítson hirdetéseken keresztül – utóbbiban 52%-kal jobb az átlagnál.

A tanulmány szerint ez azért lehet, mert Facebookon más típusú felhasználók vannak jelen: miután bejelentkeztek, hajlamosak is bejelentkezve maradni, miközben egyéb oldalakat is meglátogatnak és rendszeresebben mutatnak elköteleződést, mint más csatornák felhasználói.

Más hirdetési módszerekkel összehasonlítva szerinted jobban teljesít a Facebook, ha az elérésről van szó?

Ide kattintva átolvashatod a teljes felmérést.