Arról már többször írtunk itt a Marketing Morzsákon, hogy a közösségi média rendesen megküzd a jelenleg is zajló amerikai elnökválasztással. Illetve maga az elnökválasztás már nem zajlik, csak a szavazatokat számolják, és még nincs eredmény.

Ennek ellenére Donald Trump már többször is kijelentette, hogy ő az elnök, illetve folyamatosan kétsége vonja a szavazatszámlálás hitelességét, csalással vádolva kihívóját Joe Bident. Természetesen csak azokban az államokban van probléma, ahol ő áll rosszul, ahol nyerésre áll, ott semmi gond.

Mivel ezt többször is jelezte a közösségi oldalain, így azoknak minden ilyen esetben rá kell tenni azt a plecsnit, hogy a hír nem igaz, még mindig nincsenek hivatalos eredmények.

Viszont amint meglesznek, azt a Facebook a hírfolyam tetején adja majd közre, méghozzá a nagy és megbízható hírügynökségek adatai, és nem Donald Trump posztjai alapján. Egész pontosan megjelölték, hogy az ABC News, a CBS News, a Fox News, az NBC News, a CNN és a The Associated Press adatait használják majd erre, és ezek kerülnek majd a Facebook és az Instagram tetejére.