Minden jel szerint a Facebook a gyerekeket is a platformon szeretné tartani, ezért jön a népszerű chat alkalmazás gyerek verziója is. Az új Messenger Kids elérhető lesz a fiatalabb korosztályok számára is. Bár egyelőre még csak a US App Store-ban jelent meg, de a következő hónapokban kiterjeszthetik.

A Messenger Kids egyedülálló app lesz a gyerekek okostelefonján vagy táblagépén, amit a szülő Facebook fiókjával lehet majd kontrollálni. A gyerekek egyre nagyobb arányban használhatják a családi gépeket, így jelentős veszélynek vannak kitéve, hogy számukra nem megfelelő tartalmakkal találkozzanak. A Messenger gyerek verzióját azonban a szülők állíthatják be, így a használata tökéletesen biztonságos. Ezen keresztül a gyerekek küldhetnek egymásnak képek, videókat és szövegeket is. Természetesen az alkalmazás nagyon hasonló lesz az alaphoz, azonban a fejlesztők vigyáztak rá, hogy kizárólag gyerekek számára kompatibilis elemeket tartalmazzon (pl. emojik, stickerek stb.).

A szülők a saját Facebook-fiókjukról tölthetik le az alkalmazást, valamint azt is engedélyezhetik, hogy kikkel léphetnek a gyerekeik kapcsolatba. Az etikai szabályok és reklámtörvények értelmében pedig a Facebook szigorúan tiltja a hirdetéseket a Messenger Kids felületén, így emiatt sem kell aggódniuk a szülőknek. Az appot a Children’s  Online Privacy and Protection Act (COPPA) alapelvei szerint hozták létre.

Tippek a gyerekek online aktivitásához az alábbi linken:

Így figyelj a gyerekek közösségi média aktivitására

Forrás: We Are Social Media