Ezen a héten a facebook azzal foglalkozott behatóbban, hogyan lehet a vizuális megjelenést javítani az Instagaramon. Shahnaz Ahmed tippjei eredetileg a Facebook Boost My Business videójának a részeként jelentek meg, de most az egészet rövidebb részekre bontották, hogy gyorsabban végig lehessen futni a fontosabb részleteken. 

A tanácsok ráadásul nem is olyan nehezen betarthatóak és már minimális befektetéssel sokkal profibbnak tűnhet tőle a felhasználó. 

  • Érdemes befektetni állványba, és ha este is szeretnénk felvételeket készíteni, akkor körfénybe, mert ezektől sokkal professzionálisabb lesz a megjelenése a videóknak és a fotóknak. 
  • Érdemes elrugaszkodni az eddig megszokott fotózási szögektől és teljesen újakkal kísérletezni.
  • Azt tanácsolják, hogy a színeket és tónusokat az Instagram saját szerkesztőeszközeivel módosítsák, de ügyeljenek arra, hogy természetes hatású maradjon. 
  • Jó ötlet lehet GIF-ekben gondolkodni, legyen rövid a mozgókép és cselekvésre ösztönző. 

Persze az egész sajnos nem ennyire egyszerű, ahogyan biztos recept sincs, hiába gondol valaki kreatívnak egy bejegyzést, lehet, hogy a közönség teljesen mást gondol róla. A hangsúly inkább azon van, hogy merjenek a márkák és a felhasználók kísérletezni, de ehhez megfelelő technikát alkalmazzanak. 

Forrás: Social Media Today