A Facebook egy „Find Customers” (Vásárlók megtalálása) nevű eszközt tesztel az Ads Manager szolgáltatásában, amely segít az oldal adminisztrátoroknak importálni az email listáikat a Constant Contact és a MailChimp rendszeréből, vagy feltölteni saját .CSV fájljaikat Excelből – írja az AllFacebook.

Az izraeli Or Fialkov fedezte fel a „Find Customers” eszközt és osztotta meg a funkcióiról szóló leírást, screenshot felvételekkel kiegészítve az AllFacebook szerkesztőségével.

A Facebook egyik szóvivője pedig megerősítette a termék tesztelését az oldalnak: „Jelenleg teszteljük ezt a funkciót. Értesítünk titeket, ha a frissítések indokolják.”

A funkció a következőképpen működik Fialkov tapasztalatai szerint, akinek azóta már nincsen hozzáférése:

“Amikor a felhasználók az Ads Managerben belépnek a „Choose Your Audience”, azaz a „Válaszd ki a közönségedet” menübe és kiválasztják a „New Customer List”, „Új ügyféllista” szekciót, a „Find Customers” ablak felugrik és a fent leírt opciókat kínálja fel nekik.”

FindCustomers

Ha a felhasználók a .CSV formátumú Excel fájlokat választják, azokat feltölthetik és elnevezhetik a listáikat.

FindCustomersUploadCSVList

Azok, akik a MailChimp szolgáltatását használják, bejelentkezhetnek a MailChimp fiókjaikba, majd kiválaszthatják és feltölthetik a listáikat.

FindCustomersMailChimpLogin

A folyamat ugyanígy működik a Constant Contact esetében.

FindCustomersConstantContactLogin

Ti szeretnétek látni, hogy ebből a tesztből állandósuló Facebook ajánlat lesz?