Bár az Apple és a Google appáruházai miatt a Facebook erősen ki lett szorítva a játékbizniszből, úgy néz ki a kék óriás most a Messengert használja fel arra, hogy neki is jusson egy szelet az iparágból.

facebook-messenger-instant-games

A TechChrunch információi szerint a Facebook Új-Zélandon kezdte el tesztelni Instant Games elnevezésű platformját, melynek lényege nagyjából annyi lesz, hogy Messengeren keresztül játszhatunk majd ismerőseinkkel különböző játékokat. A tesztüzemben egyelőre csak a Shuffle Cats Mini érhető el, melyet a Candy Crush mögött álló King.com fejlesztett ki. A nagyon közül ezen felül a pletykák szerint a Big Viking is dolgozik egy nagyobb játékcsomagon.

A lépéssel a Facebook tovább építheti felhasználói elköteleződését a Messenger irányába – ráadásul óriási közönséget érhet el. A The Information információi szerint a játékokhoz nem mindenképpen kell majd online állapotban lennünk, a játék tud folytatódni, míg a másik felhasználó nincs jelen.

A Facebook ezek szerint hamarosan állítólag kiadot egy fejlesztői csomagot is, hogy más cégek is elkezdhessék saját játékaik kifejlesztését a Messengerre – bár arról egyelőre nincs információ, hogy ez pénzt is jelentene-e a cégeknek, de egy-egy egyszerűbb játék marketing szempontból sem elhanyagolható ötlet.

A Messengeren korábban is voltak elérhetők játékok, de minden bizonnyal a minimalista sakknál, kosárlabdánál és futballnál komolyabb belső appokat kapunk majd a közeljövőben.

Forrás: TechCrunch